Priča o četiri nerođena brata u Detroidu koje smrt njihove majke ujedinjuje na jednom mjestu na sahranu, ali saznaju da smrt nije nesreća, već planiran napad. Ovo pokreće borbu protiv najveće kriminalne organizacije u gradu kako bi dobili osvetu koju zaslužuju.

Rating: 4 out of 5.

Four Bothers je film koji je sa odličnom pričom i dobro idejom za zaplet filma donio kreativnu prič o kriminalu, drogi i borbi za pravdom, svetom, ali i donio je dobrog humora koji je opustio film. Sa Mark Volbergom je sve lakše i opuštenije, njegova uloga osobe Bobija je humoristična i prepuna brojnih osobina jedne osobe. Tu možemo pričati o njegovom djetinjstvu, kriminalu, časti kao osobe i humoru koji je dobar u ovom filmu.

Radnja filma

Naizgled nasumično ubistvo njihove majke Evelin Mercer (Fionnula Flanagan) dovodi četvoricu braće kući u Detroid u državi Mičigen kako bi saznali šta se dogodilo. Prvobitno pod utiskom da je zločin obična pljačka, braća otkrivaju da je pljačka bila pokriće za ubistvo da se ubije Evelin. Poslije ovog otkrića, braća, najstariji i zločinac Bobi (Vahlberg), treći po starosti, Angel (Gibson), drugi najstariji, porodični čovjek Džeremaja(Benjamin) i najmlađi, rok muzičar Džek Mercer (Hedlund), pronalaze unajmljeno oružje kojim je ubijena Evelin.

Nakon toga pakao je pušten na ulice Detroida i svako je meta na listi osumnjičenim i potencijalnih mrtvih osoba u filmu. Sa dobrim negativcem Grinom ovo je dobro prikazan način kriminalnog svijeta. Pogotovo je prikazan haos koji može biti proizveden ubistvom bližnje osobe nekome ko je već super zajebana osoba kao Bobi i njegova braća.

Zasnovan na vesternu Henrija Hathavaia The Sons of Katie Elder (1965) u glavnim ulogama John Vaine i Dean Martin.

[imitating a teenage girl] The popos is here! Ya’ll better run, man, these white cops are crazy! They killed Cornbread! They killed him – he didn’t do nothin’!

Bobi

Gotovo sve linije Marka Vahlberga bile su improvizovane. Garrett Hedlund je imao poteškoća s improvizacijom svojih linija, pa su mu kroz to pomogli reditelj John Singleton i Mark Vahlberg.

Svakako sam oduševljen glumom svih glumaca, priča i pozadina večine je dobro objašnjena. Tokom filma vidimo dalji razvoj i jačanje bratstva koje je u prije smrt majke puno zamrlo. Kraj je kao i svaki film dobar, ali neočekivan, ništa specijalno, ali će vam se svidjeti.

Nastavak?

Članak napisan 2010. godine sugerisao je da Paramount Pictures razvija nastavak filma, a Mark Volberg se vratio da bi ponovio svoju ulogu. Napisali bi ga David Elliot i Paul Lovett. 2020. godine, Tirese Gibson u postu na svojoj Instagram stranici, pevač i glumac tvrdi da je u pripremi scenario za nastavak, Pet braće.

Režiser: John Singleton
Glume: Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André 3000, Garrett Hedlund
Žanr: Akcija, Kriminal, Drama
IMDb: 6,8 – 135.000 glasova

NASLOVNA: filmblather.com

TREJLER:

JOP PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.