U eri moderne tehnologije sve su češći animirani filmovi, serije i crtani. Japan je ona država koja dominiram u sferi animea (crtani na japanskom) i uvijek dajem priliku u mjesecu da pogledam jedan. Vinland Saga je jedan od boljih animea koje sam pogledao u ovoj godini i postie i razlozi da ga i vi pogledate.

Rating: 4 out of 5.

Vinland Saga je otvorila mogućnost za ljubitelje istorije, vikinga, ratovanja da gledaju jedan anime. Brutalan, dramatičan i napet anime koji ćete zavoljeti svakom novom epizodom. Drastične su promjene tokom samo 24 epizode, a godine brzo prolaze i tako nam uvijek lagano daju novi sadržaj da pratimo živote jednog naroda tadašnjih Danaca.

Pratimo mladić po imenu Thorfin. On se našao u potrazi za osvetom protiv ubice svog oca. Prvo prepušten očiglednoj veličini rata i časti, Thorfinn se brzo menja jer trpi da mora preživjeti sam, a zatim zajedno sa čovjekom za koga se zakleo da će ga ubiti, razvijajući emocije prema kauzalnosti svog prošlog i sadašnjeg života.

Iako smo u ovoj prvoj sezoni videli samo jedanu promjenu karaktera Thorfina – to jest, prelazak iz veselog, optimističnog i nadahnutog malog djeteta u osvetoljubivog, iznerviranog tinejdžera sa žudnjom za Askeladovom krvlju na njegovim rukama – priča o Vinland Sagi evoluira tokom vremena, a Thorfinn se razvija zajedno sa njom. Tako je i priča podjeljena po godina prije Thorfina, njega kao djeteta i ere odrastanja kao dio reda ratnika na bordu „pirata“. Ono što tu najbolje vidimo je dramatičan razboj njegovok karaktera, promjena koja je toliko drastična zbog jednog događaja, da anime u potpunosti mijenja. Takav vid transformacije je razlog ne samom mog gledanja, već i jedan od najbitnijih za vaše gledanje.

Vinladn je naziv zemlje koju ispriča jedan čovjek na početku koji je otkrio. Tada saznajemo da je to Amerika i to je priča koja je fascinirala dječa i ubijedila ga postoji zemlja koja je topla, puna livada i novih šansi za život.

Svaka epizoda donosi nove informacije, iskustva Thorfina i okupacije Engleske. Priča ima odličnu pozadinu i razlog svemu. Sve je povezano dobro, tako da nema bespotrebnih epizoda koje možete preskočiti.

Svojim brutalnim scenama zna iznenaditi, ali njih ima najviše. Ovo nije anime u kojima će te gledati smpatične likove i divne priče, ovo je jedna ludnica od akcije i duge avanture za osvetom jednog dječaka koja ga je odvela sa Islanda do Londona.

Kreator: Makoto Yukimura
Žanr: Animacija, Akcija, Avantura
IMDb: 8,8 – 14.000 glasova

MASLOVNA: cbr.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.