Sipmatična serija o tome kako jedna djevojka živi novi život kao zombi nakon nesreće na žurci na brodu. Njen život se mijenja u potpunosti i način da se stara o sebi i glađu za ljudskim mozgom rješava zaposlenjem u mrtvačnici.

Rating: 4 out of 5.

Serija je detektivskog žanra na koji smo navikli da svake epizode imamo novi slučaj, ubistvo, ali svakako dobro leže priči serije. Zbog činjenice da je ona zombi stvari su dosta komplikovanije i daju dobru dinamiku seriju sa pravim zapletom koji se kreće kroz sezone.

Ovo nije serija o zombijima na koje ste navikli, nema nikakve apokalipse koja je prehodila radnji serije. Pratimo Liv koja je postala zombi sasvim slučajno u nesrećni na žurci. Svake epizode ona rješava slučaj ubistva sa detektivom Klajvom, ali na poseban način. Ona se njemu predstavila pored posla u mrtvačnici da ima vizije o ljudima koji su mrtvi, a u stvari se dešava sljedeće.

Liv kao zombi i kao svaki zombie želi jesti ljudske mozgove, to joj ovaj posao omogućava, ali posljedica ili pogodnost je što kada pojede nećiji mozak ona dobija njihova sjećanja i njihove karaktere. Tako da svake epizode ćete gledati Liv kako postaje drugačija osoba zavisno od osobe koju pojede. To može biti soba koja je haker, genije ili osoba sa PTSP-jom, nebitno, ona će nositi njihove osobine nekoliko dana i to zna prouzorkovati probleme sa njom i njenim životom. Takođe, njen šef u mrtvačnici Ravi je saznao da je ona zombi i rade zajedno u rješavanju ubistava. Njegov cilj je da sazna šta je prouzorkovalo da ona postane zombie i kako da je izliječe.

Pored ove priče, glavna zanimljivost koju ćete pratiti i mene je fascinirala je drugi zombi, Blejni, koji želi osvojiti grad i on polako kreira svoju armiju zombija koji rade za njega. On prouzrokuje mnoge probleme i stvara odličan problem tokom serije koji Liv pokušava riješiti. Od nestanka djece, ubistava i sprječavanja njegovo terora u gradu.

Zombiji Liv (Rose McIver) i Blejni (David Anders) prikazani su kako jedu mozak u skoro svakoj epizodi. McIver i Anders su više puta izjavili u intervjuima da su „mozgovi“ napravljeni od želatine i da imaju vrlo neprijatan ukus. Glumci su izjavila da koriste kante za pljuvanje nakon svake scene da bi pojeli mozak.

Serija je završena sa petom sezonom i dostupna je svima na Netfliksu za gledanje.

Kreator: Rob Thomas, Diane Ruggiero-Wright
Glume:Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Robert Buckley, David Anders
Žanr: Kriminal, Drama, Komedija
IMDb: 7,8 – 61.000 glasova

NASLOVNA: fangsforthefantasy.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.