Vjerovao sam prije gledanja, da ću gledati novu Njemačku seriju u rangu serije Dark, ali sve se pokazalo daleko od toga. Sa odlične prve dvije epizode i četiri koje su me razočarale, ne ostaje ništa nego da vam kažem da ne gledate ovu seriju.

Rating: 2.5 out of 5.

Samim početkom serije vidio sam da me očekuje velika napeta i dramatična priča o posaapoklaiptičnoj planeti u kojoj vladaju plemena, jer smo kao civilizacija osuđeni da ponovo živimo u kamenom dobu. Ali svaki trag se gubi nakon druge epizode.

Radnja serije započinjen sa činjenicom da je Zemlja u 2029. godini doživjela globalni backout „Crni decemar“ i da generacije nakon tog događaja su osnovale plemena koja se takmiče za veliku teritoriju Evrope. Sve to gledamo kroz život brače Kiano i Elja i sestre Liv, čije je pleme „Origines“ vjerovala da je svojim izolovanjem u šume sigurna od bilo kakvih probleme.To pleme je nastalo kao grupa ljudi koji su se zaklele da neće koristit tehnologiju koja je uništila planetu. Žive po principima priorode, ali nisu primitivno pleme, normalni su ljudi. Sada je 2074. godina i stvari na prvi pogled izgledaju dobro za ovo pleme.

Negativci u seriji su pleme „Crows“ (vrane) veoma su upečatljivi sa svojim takoreći sajberpunk stilom. Ništa posebno, samo jedan kliše preko kojeg prepoznajemo kako izgledaju negativci u budućnosti.

Ono što pokreće ovu seriju je slučaj pada čudne letjelice blizu plemena Originalnih. Vrane su oborile brod Atlandinđana, ali u brodu se pronalazi samo jedna bitna stvar. Jedan predmet od najvrijednije moći. Moć koja bi omogućila da vladaju kontinentom Vrane ili zaštiti Evropu od opasnosti sa istoka. U pitanju je kocka, sa ne toliko mogućnosti da sam vidio u ovih šest epizoda, ali ona pada u ruke najmlađeg Elja. Vrane napadaju njegovo pleme i masakriraju sve da bi pronašli kocku, ali on je uspio pobjeći. Dok je stariji brat Kiano završio sa ocem kao rob, a Liv je u nesjesti zamjenjena za mrtvo tijelo i tako preživjeli do sutradan dok je nisu spaile strane „Republike“.

The future is not what you expected.

Očekivao sa seriju koja će me umno uništiti dok je gledam i sam na jedan trenutak tokom te prve dvije epizode sam se ponadao i da će se to desitit. I onda ništa. Poslije toga nismo dobili ništa novo, kreativno, misterijozno, napeto ili originalno za vidjeti. Duboko sam razočaran što je jedna ideja o postapokaliptičnom svijetu koje se sada sastoji od plemena tako lako postalo ništa drugo nego bespotrebni dijalozi i pokušaji bjegstva o problema na koji nalete.

Pratio sam baš od trenutka kada je serija izašla na IMDb njen rejting. U prvih sat vremena se držala na dobroj ocjeni od 8/10, dok već nakon dva-tri sata od premijere rejting pada na 6,9/10. Tu nekada sam i sam počeo prebacivati seriju da vidim da li će se nešto desiti zanimljivo.

Kreator: Philip Koch
Glume: Henriette Confurius, Oliver Masucci, David Ali Rashed, Emilio Sakraya, Melika Foroutan
Žanr: Akcija, Avantura, Drama, Fantazija, Sci-Fi
IMDb: 6

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.