Blumhouse produkcija dominira sa niskobudžetnim filmovima u žanru horora kada je posljednja decenija u pitanju. Ako ikada želite pogledati neki dobar horor, triler ili misteriju onda pogledajte nešto što je napravila ova produkcijska kuća.

Model kompanije je da proizvodi filmove sa malim budžetom, pruža njihovim direktorima kreativnu slobodu i pušta ih širom kroz studijski sistem. Niskobudžetni model kompanije Blumhouse započeo je 2007. godine Paranormalnom aktivnošću, koja je stvorena za 15.000 američkih dolara i zaradio preko 193 miliona dolara širom svijeta. Blumhouse je proizveo Insidious koji je zaradio preko 99 miliona dolara širom svijeta uz budžet od 1,5 miliona dolara i Sinister koji je zaradio preko 87 miliona dolara širom svijeta iz budžeta od 3 miliona dolara.

Lista najboljih filmova ove produkcije:

Paranormal Activity – frančiza

Nakon što se mladi par, srednje klase, useli u prigradsku kuću, sve ih više uznemirava prisustvo koje može ili ne mora biti nekako demonsko, ali je svakako najaktivnije usred noći. Naročito kada spavaju. Ili pokušati.

Režiser: Oren Peli
Žanr: Horor, Misterija
IMDb – prvi dio: 6,3 – 221.000 glasova

Insidious – frančiza

Upečatljiva priča porodice koja traži pomoć za svog sina Daltona, koji je pao u komu nakon misterioznog incidenta na tavanu. Oni malo znaju da ovaj beskrajni san ima mnogo više nego što se čini naoko dok istražuju paranormalno i ponovo otkrivaju prošlost; ključ za povratak njihovog sina jednom zauvijek.

Režiser: James Wan
Glume:Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Lin Shaye
Žanr: Horor, Misterija, Triler
IMDb prvi dio: 6,8 – 279.000 glasova

Sinister (2012)

Propali pravi pisac kriminala i slučajeva ubistva, Ellison Osvalt, u svom novom domu pronalazi kutiju sa 8 kućnih filmova koji nagoveštavaju da je ubistvo koje trenutno istražuje djelo serijskog ubice čiji rad datira iz 1960-ih.

Režiser: Scott Derrickson
Glume: Ethan Hawke, Juliet Rylance
Žanr: Horor, Miserija, Triler
IMDb: 6,8 – 222.000 glasova

The Purge – frančiza

U Americi prepunoj kriminala i prenatrpanim zatvorima, vlada je sankcionisala godišnji period od 12 sati u kojem bilo koja i sve kriminalne radnje, uključujući ubistva, postaju legalne. Policija se ne može pozvati. Bolnice obustavljaju pomoć. Jedne je noći kada se građanstvo reguliše bez razmišljanja o kazni.

Ova frančiza, iako nevoljena od mnogih, da je originalnosti i brutalnost društva koju očekujete da viditite na osonovu opisa i trejlera. Pored filmova, snimljena je i serija koja je trajala dvije sezone.

Režiser:James DeMonaco
Glume: Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Adelaide Kane
Žanr: Horor, Triler
IMDb prvi dio: 5,7 – 203.000 glasova

13 Sins (2014)

Tajanstveni telefonski poziv pokreće opasnu igru rizika za Eliota. Igra obećava sve veće nagrade za izvršavanje 13 zadataka, svaki zlokobniji od prethodnog. To će Eliota staviti u brojna iskušenja, ali dovesti ga id o istine koju nije znao da može naći.

Režiser: Daniel Stamm
Glume: Mark Webber, Devon Graye, Tom Bower
Žanr: Horor, Triler
IMDb: 6,3 – 34.000 glasova

Unfriended (2014)

Dok video ćaskaju jedne noći, šest srednjoškolskih prijatelja dobija Skajp poruku od učenice iz razreda koja se ubila prije tačno godinu dana. U početku misle da je to šala, ali kada devojčica počne da otkriva najmračnije tajne prijatelja, shvataju da imaju posla sa nečim izvan ovog svijeta, sa nečim što ih želi mrtve.

Ovaj film kao i nastavak i ma zanimljiv element prikazivanja dešavanja kroz kamere na laptopovima što daje efekat realističnijeg iskustva kada gledate film.

Režiser: Levan Gabriadze
Glume: Heather Sossaman, Matthew Bohrer, Courtney Halverson
Žanr: Horor, Misterija, Triler
IMDb: 5,5 – 69.000 glasova

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.