Ne znam koliko ljuibtelja snajperističkih akcionih filmova postoji, ali mogu svrstati da je ovo jedan podžanr koji volim uvijek pogledati. Vjerovatno zato što sam kao klinac igrao mnogo igrici i koristio uvijek snajper u njima.

Rating: 4 out of 5.

Pored dobrog i kliše zapleta u filmu ovo je dobra radnja koja sa Mark Volbergom ima odličnu akciju. Kao i uvijek Volberg glumi opasnog i smirenog lika kao u svakoj akciji do sada. Naravno mora skinuti majcu u svakom filmu, jedan klišea njegovih filmova. Njegove uloge se nikada ne razlikuju mnogo jedna od drugih, ali to ne znači da su filmovi dosadni.

Ovo je prilika malo da uživate o zavjeri protiv države, predsjednika, i o samom časnom vojniku Bobu Liju Svegeru koji je izgubio ratnog partnera na početku filma. Nakon toga se on povlači u udaljenu kuću u planinama, gdje sada provodi vrijeme sam, ali mu društvo pravi njegov pas. Taman kada vidite tih prvih 10 minuta filma počinjemo vidjeti prve naznake da će ovo biti jedan kliše. Vozila vlade ili tajne službe staju pred njegovu kući i svi bez i jedne riječi kao da znaju šta je u pitanju. Pukovnik Isak mu priča o sumnji da će neko pokušati ubiti predsjednika sa snajperom daljine premo 1.5 kilometara. Nešto što je skoror nemoguće izvesti, ali im treba njegova ekspertiza da to spriječe.

Svi ti elementi i znanje koje Bob posjeduje meni zvuče fascinantno. Brzina vjetra, vlažnosti vazduha, temperatura, sve ima uticaja na ispaljen meta. Nevjerovatne mete koje pogađa su super scene za gledati, kao i tehnike za skrivanje.

I don’t think you understand, these boys killed my dog.

Film dobija akciju i zaplet kada se na tribini na kojoj je predsjednik pričao sa arčbiskupom iz afrike desi ubistvo istog arčbiskupa. On je to pokušao spriječiti, ali policajac iza njega ga upucava. Na sreću on uspije pobjeći, ali za ovo ubistvo on biva okrivljen. Sada čitav SAD traga za njim, samo jedan FBI agent vjeruje u njegovu nevinost. Zajedno moraju doći do istine i prave krivce uhvatiti. Ko stoji iza ovog plana da okrivi Bobu, vrijedi saznati tako što ćete pogledati film.

Svakako dobar film sa dobro akcijom, nažalost ništa novo po priči osim dobrih scena sa snajperističkom pucnjavom. Mark je odlično prikazao jednog snajperistu, pa je čak za ovu ulogu smršao 10 kg da bi svoje tijelo boljem izgledu za ulogu. Nije drastična promjena na njegov izgleda, ali je vjerovatno neko u produkciji mislio da bi bolje izgledao.

Režiser: Antoine Fuqua
Glume:Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover
Žanr: Akcija, Drama, Triler
IMDb: 7,2 – 322.000 glasova

NASLOVNA: tvseans.az

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.