Prezanimljiva serija koja prati vanzemaljac po imenu Heri, koji preuzima identitet doktora iz malog grada u Koloradu i polako počinje da se bori sa moralnom dilemom svoje tajne misije na Zemlji. Pomalo kombinacija iz naslova zvuči nemoguća, ali ova serija je već nakon prve epizode dokazala da je sve moguće.

Rating: 4 out of 5.

Dok završite prvu epizodu bićete navučeni na priču i komediju koju Alan Tudjik donosi. Ovo je svakako dugo potrebno osježenje za gledanje. Bez napetosti, sa misterijom, ali i komedijom. Pored nekoliko serija koje pratim svake epizode ovo je nova na mojoj listi čiji kraj sezone ću gledati. Iako sam na početku bio veoma skeptičan o kvalitetu, ideji i radnji serije, sada sam siguran da je ovo za mene.

Vanzemaljac Heri se slupa na našu planetu koju želi uništiti, ali sada nasukan bez broda već četiri mjeseca traga za dijelovima svemirko broda. Sada počinje serija. Dešava se ubistvo u gradu, doktor je mrtav. Sada Vanzemaljac koji je preporušen u doktora kojeg je ubio ulazi u grad i pokušava biti „normalan“.Na njegovu sreću naša planeta je primitivna i čini se da on lako uči nove stvari, pa čak i da bude doktor. Ali se ne snalazi sa motornim sposobnosti kao čovjek najbolje i čini se svima kao čudak koji hoda po gradu.

Već u drugoj epizodi dobijamo dosta novih informacija i likovi u gradu su jasniji kada je u pitanju njihova funkcija u seriji. Druga epizoda je prepuna humorističnih scena u lokalnoj ambulanti sa Herijem koji pokušava liječiti ljude, a da bi to uradio gugla potrebne informacije. Heri počinje takođe da shvata da on kao bez osjećajni vanzemaljac u stvari, sada u ljudskoj formi, ima osjećanja i „prazninu u stomaku“ i to je vjerovatno jedna od bitnih tema koju će serije pratiti. Njegovo učenje o ljudima i emocijama, kao i činjenici da nisu svi ljudi loši i vrijedni su spasa.

Sa malo humora kao lik i neobičnim rečenicama, pogledima i kretanjem Alan je u stvari ostvario kod mene željeni humoristični elemenat koji serija daje. Ali da li je već za dvije epizode koje su izašle ostvario elemenat drame. Pa i ne baš, dok misterije imamo, ali ne na Shutter Island nivou, više na sitkom nivou.

Serija je adaptacija stripa pod istim nazivomi to objašnjava odakle dolazi suluda ideja o ovakovoj radnji serije.

Vjerujte mi, pogledao sam dvije epizode koje su izašle i fasciniran sam idejom. Serija ima neke nedostatke, ali to je za očekivati. Ovo nije serija koju će gledati pola svijeta ili ona koja će odjedno biti svuda po internetu. Ali, svakako je dobra za opuštanje.

Resident Alien je nova serija na SYFY kanalu, morajte je pogledati.

Kreator: Chris Sheridan
Glume: Alan Tudyk
Žanr: Komedija, Drama, Misterija, Sci-Fi
IMDb: 8,3

NASLOVNA: edition.cnn.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.