Film je svojom početnom scenom kroz koju na pravi način upoznajemo naše kul i dobre likove. Sve to je bitno da nas spremi za pravi zaplet filma koji je pun akcije, nemogućih scena, ali i dobre glume sa humorom.

Rating: 3.5 out of 5.

The Losers je američki akcioni film iz 2010. godine i adaptacija, Peter Berga i Jamesa Vanderbilta, istoimene serije Vertigo Comic Endija Diglea i Džoka. U režiji Silvijan Vajta u filmu učestvuje ansambl koji uključuje Džefri Din Morgan, Zoi Saldana, Kris Evans i Idris Ilba. Prva stvar koju mi je podsetio film je još jedan film, The A-team. Jer u principu je sve isto, ekipa otpadnika iz vojske, super su kul i spretni, inteligentni i imaju lukavog vođu i sl. To ih po kvalitetu filma i pričom stavlja u kategoriju B-tima.

Ovi gubitnici, radeći zajedno, moraju ostati duboko u tajnosti dok prate strogo čuvanog Maksa, nemilosrdnog čovjeka koji je bio posvećen uvlačenju svijeta u novi visokotehnološki globalni rat. To sve dovodi ovaj tim do otkrića koje niko nije smio saznati i dovodi brojne ljude u opasnost. Zato ova ekipa radi sve da bi se osvetili i spriječili velikog zlikovca koji želi da započne rat. Put do pronalska Maksa će testirati ekipu, njihovo prijateljstvo i povjerenje jednog u drugog kao djela tima, nakon dolaska djevojke Ajše, koja zna način da pronađu Maksa.

I’m warning you, I am a lethal killing machine. It was a secret government experiment. They did stuff to me. Spooky stuff… Anal stuff. It turned me into a dangerous telekinetic. As the ancient Tibetan Philosophy states „Don’t start none, won’t be none!“

Džensen
Mali detalj iz filma

Maks ponekad nosi belu rukavicu ili crnu rukavicu na levoj ruci, u zavisnosti od scene. U stripovima je to zato što je Mak zapravo dva agenta koji su blizanci. Međutim, u filmu je to zbog gadnog ožiljka na ruci.

Film nije snimljen da se povežete sa likovima na bilo koji način, već da kroz njega uživate u akciji likovi i pričom o zaustavljanju jednog kriminalca. Pomalo kliše jer su oni jedini koji ga mogu zaustaviti ili znaju da ova osoba postoji.

Zanimljiv pogled na akciju zasnovanu na stripu. Nikada ne gubi zamah ili tempo, to je kroz zabavu, ali ako malo obratite pažnju, videćete tamnije podstruje i prilično duboke konotacije. Dobro režirani, dobro tempom i zabavni do kraja.

Režiser: Sylvain White
Glume: Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana, Chris Evans, Idris Elba, Columbus Short, Óscar Jaenada, Jason Patric
Žanr: Akcija, Avantura, Drama
IMDb: 6,3 – 91.000 glasova

NASLOVNA: dccomics.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.