Ako ste gledali i uživali u filmovima The Babysitter i Happy Death Day uživaćete u ovoj horor/komediji. Sam režiser Kristofe Landon je režirao Happy Death Day i nastavak istog filma. Sada nam donosi ponovo odličnu humorističnu horor priču.

Rating: 4 out of 5.

Radnja filma prati jednu tinejdžerku Mili (Kathryn Newton) i serijskog ubicu (Vince Vaughn) koji zamjene svoja tijela kada je on pokuša ubiti ukletim nožem. Kasnije saznajemo da oni imaju manje od 9 sati da pronađu Milino tijelo u kojem je sada ubica i ubodu ga kako bi na taj način uspješno vratili Mili u svoju kožu.

Vins Von je bio odličan izbor za serijskog ubicu, u svojim humorističkim filmovima je pokazao da može opustiti ljude. Tako ovdje u stvari opušta situacije i čini ovo komedijom. Mislim, čovjek koji glumi da je jedna tinejdžerka zarobljena u tijelu muškarca je nevjerovatno dobro legla za njega kao ulogu u filmu. Pored toga svojoj visinom daje utisak neuništivog ubice kao što je Majkl Majers.

E sada. Kada pogledate cjelokupan film vidimo da je ovo sve ismijavanje Halloween i Freaky Friday filma sa maskom i krupnim serijskim ubicom koji prolijće kroz staklena vrata kao da su ništa. Kao i brojna ubistva na najbrutalniji način koji biste mogli zamisliti i idalje vas tjera da se smijete, jer pokazuje svaki najgluplji kliše u horor filmovima. Grupa tinejdžera – Kliše! Serijski ubica pobjegao iz zatvora- kliše! Ubica izađe iz sobe i osoba odmah izlazi iz skrivenog mjesta i odmah bude ubijena – kliše! Glavna uloga je neshvaćena i neprimjećena djevojka, ludo zaljubljena u jednog lika koji je ne primjećuje -Kliše! Druge djevojke je ismijavaj uzbog njenog izgleda – kliše! Svi prijatelji ostave jednu prijateljicu samu da čeka na pračnoj glupi svoju sestru, nekoliko sati nakon što su dobili obavještenje da je neko noć prije ubio četiri tinejdžera kliše. Svi ovi klišei u samo prvih pola sata filma. Ali to je u stvari pozitivna stvar u filmu i pravi razlog gledanju, jer na šaljiv način ismijava stare filmove i proizvodi kvaliteta sadržaj za gledanje.

Ova recenzija filma je samo jedna velika preporuka za odlično odrađen film u kome jedna tinejdžerka i serijski ubica zamjene tijela i gledamo šta će se dalje desiti. Naravno, imamo nekoliko likova sporednih bez kojih ovaj film ne bi bio moguć. Milini prijatelji, njena sestra, pa i njena majka donekle sa pozadinskom pričom o izgubljenom mužu koje se nismo dovoljno dotakli u filmu osim na početku kada vidimo da Mili idalje pati za gubitkom oca.

Prava akcija i komedija je to što gledamo glumce kako glume potpuno drugačije osobe, dvije suprotnosti u različitim „tijelima“. Ovdje se pokazuje kapacitet i kvalitet glumaca, da promjene svoje ličnosti nakon jedne scene.

Pored svakog mogućeg klišea, film kada gledate prebrzo prolazi i želio sam još. Nadam se da će biti neki vid nastavka na ovakvu temu. Nastavak je moguć zahvaljući tome što nož koji je omogućio da zamjene tijela idalje postoji i neko ga neka možda ponovo upotrijebi.

Blumhouse produkcija dominira sa niskobudžetnim filmovima u žanru horora kada je posljednja decenija u pitanju. Ako ikada želite pogledati neki dobar horor, pogledajte nešto što je napravila ova produkcijska kuća.

Režiser: Christopher Landon
Glume: Vince Vaughn, Kathryn Newton
Žanr: Komedija, Horor, Triler
IMDb: 6,3 – 21.000 glasova

NASLOVNA: joblo.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

One thought on “Freaky (2020): Šta se desi kada zamijene tijelo tinejdžerka i serijski ubica?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.