Horor-komedija koja je dospijela na Netfliks i unijela osvježenje za gledanja horora, koji imaju ovu kombinaciju žanrova. Samo se opustite i uživajte u dobrom humoru, sektaškim ritualima i nekoliko ubistava. Ništa više, ni manje.

Rating: 3.5 out of 5.

Film je u principu Home Alone (Sam u kući) na steroidima ili bih rekao da je to približan opis filma. Imamo dječaka u kući koji bježi od ljudi koji ga ganjaju po njoj i on se uvijek uspije izvući iz ruku negativaca.

Pratimo život jednog dječaka Kola (Judah Lewis) kojeg roditelji ostavljaju samog u kući sa bejbisiterkom. Iako ga svi iz škole zezaju zbog toga, njegovo prijateljstvo sa Bi (Samara Weaving) na početku filma je odlično. Čak se i vidi prava ljubav koju Kol ima prema Bi, tj. on se zaljubio u nju. Nažalost to ubrzo kada padne noć postaje prijateljstvo iz pakla. Bi je u stvari u dogovoru sa Satanom koji joj omogućava vječan život i sa grupom prijatelja dolaze u kući u počinju proces žrvtovanja.

Kol koji je trebao zaspati od tableta koje je Bi stavila u njegovo piće nisu radile, jer on nije popi piće. To ga ostavlja budnim i postaje svjedok ubista, a i sam treba biti žrtva. Ludnica koja se događa od tog trenutka pa do kraja filma je jedna potjera i mnogo slučajnih smrti koje se ne mogu opisati. Sama logika zašto se sve dešava pokušava se objasniti nama kao gledaocima, ali idalje ostavlja mnoge detalje koje smo saznali u drugom dijelu.

Three out of four people got an STD; I got two people’s blood on me! You do the math! I got AIDS! I know I got AIDS!

Snimljen 2015. godine, ali objavljen tek 2017. Namjeravano je da se pusti u bioskopima, dok Netflik ne stekne prava za striming. Objavljen je u oktobru u petak 13. marta, zato postoji jedna zaniljivost za drugi dio u kojem Kol izgleda mnogo starije.

Drugi dio

Film je dobio i nastavak u 2020. godini takođe na Netfliku, pod nazivom The Babysitter: Killer Queen i prati nastavak priče i našeg heroja koji je postao sada tinejdžer. Ali prošlost ga nije napustila i ta noć iz prvog dijela. Novi likovi i okej zaplet, koji je kopija prvog filma daje dobru priliku da pogledate oba filma jedan za drugim.

Film je odličan slašer, komedija i malo horor žanra u kombinaciji. Svojom pričom i ludnicom koja se dešava, stavlja ga u filmove koji su za večernje opušteno gledanje.

Režiser: McG
Glume: Judah Lewis, Samara Weaving
Žanr: Komedija, Horor
IMDb: 6.3 – 73.000 glasova

NASLOVNA: letterboxd.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.