Napravio sam listu od nekih od najboljih serija koje sam gledao i koje su završene. Svaka je posebna na svoj način i vrijedna gledanja.

Mr. Robot (2015-2019)

Eliot je briljantni introvertirani mladi programer koji danju radi kao inženjer kibernetičke bezbednosti, a noću budni haker. Takođe se dešava da pati od neobičnog stanja sličnog šizofreniji koje uzaludno pokušava da održi pod kontrolom redovno uzimajući i legalne i ilegalne droge i posećujući svog terapeuta.

Kada čudna, žena po imenu Darlin i tajnoviti sredovečni muškarac koji sebe naziva Gospodin Robot, koji tvrdi da je misteriozni vođa podzemne hakerske grupe poznate kao F-Societi, nude Elliotu priliku da svoju budnost prebaci na sledeći nivoa i pomozite im da sruše E-Corp, korumpiranu multinacionalnu finansijsku kompaniju za koju Eliot radi i voli da je naziva Evil Corp, Eliot se našao na raskrsnici puteva.

Kreator: Sam Esmail
Glumi: Rami Malek, Christian Slater
Žanr: Kriminal, Drama, Triler
IMDb: 8,6 – 331.000 glasova

Supernatural (2005-2020)

Priča počinje sa mladim Semom i Dinom koji traže svoj nestalog oca Džona Vinčestera. Ovo je primarna tema u prvoj sezoni serije koja je započela kao žanr horora, ali postala mnogo više od toga. Sa novi problemima i neprijataljima, dva brata postaju više od serije i lova na čudovišta. Postali su glavni dio svijeta i jedine osobe koje ga mogu spasiti od propasti.

Za više o ovoj seriji možete pročitati na mojoj recenziji.

Kreator: Eric Kripke
Glume: Jared Padalecki, Jensen Ackles, Misha Collins
IMDb: 8,4 – 384.000 glasova
Žanr: Drama, Fantazija, Horor

Breaking Bad (2008-2013)

Kada nastavniku hemije Volteru Vajtu dijagnostikuju rak III faze i daju mu samo dve godine života, odlučuje da nema šta da izgubi. Živi sa sinom tinejdžerom koji ima cerebralnu paralizu i suprugom u Novom Meksiku. Odlučan da osigura da će njegova porodica imati sigurnu budućnost, Volt kreće u karijeru droge i kriminala. Pokazao se kao izuzetno vešt u ovom novom svijetu kada započinje proizvodnju i prodaju metamfetamina sa jednim od svojih bivših učenika. Serija prati uticaje fatalne dijagnoze na redovnog, vrijednog čovjeka i istražuje kako fatalna dijagnoza utiče na njegov moral i pretvara ga u glavnog igrača trgovine drogom.

Kreator: Vince Gilligan
Glume: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn
Žanr: Kriminal, Drama, Triler
IMDb: 9,5 – 1.5 miliona glasova

The Office (2005-2013)

Osrednja kompanija za proizvodnju papira u rukama Skrantona, upravnika ogranka PA, Majkl Skot. Ovaj mokumentar prati svakodnevni život menadžera i zaposlenih kojima „upravlja“. Kamermani prate zaposlenike 24/7 i snima njihove prilično šaljive i bizarne susrete, jer će učiniti sve što je potrebno da bi kompanija napredovala.

Kreator: Greg Daniels
Glume: Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Steve Carell
Žanr: Komedija
IMDb: 8,9 – 408.000 glasova

House (2004-2012)

Serija prati život antisocijalnog, zavisnika koji ubija bol, duhovitog i arogantnog ljekara Gregorija Hausa sa samo pola mišića na desnoj nozi. On i njegov tim ljekara pokušavaju da izleče složene i rijetke bolesti od vrlo bolesnih običnih ljudi u SAD-u.

Kreator: David Shore
Glume: Hugh Laurie, Robert Sean Leonard, Lisa Edelstein
Žanr: Drama
IMDb: 8,7 – 413.000 glasova

BoJack Horseman (2014–2020)

Nakon što je glumio u popularnom sitcomu „Horsin ‘Around“ krajem 80-ih i početkom 90-ih, BoJack Horseman se bori sa svojom sve manjom popularnošću, depresijom, zavisnošću i održavanjem odnosa sa onima do kojih mu je stalo, ali izgleda da ne može da prestane da boli, sve vrijeme dok je živjeo u satiričnom gradu Holivuda, u Kaliforniji.

Za više o ovoj seriji možete pročitati na mojoj recenziji.

Kreator: Raphael Bob-Waksberg
Glume: Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Aaron Paul, Paul F. Tompkins
Žanr: Animacija, Komedija, Drama
IMDb: 8,7 – 112.000 glasova

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.