Na početku filma sam imao velike nade, ali na kraju sve je bilo uzaludno. Netfliks je pokušao napraviti još jedan futuristički/ratni film koji već od premijere ne daje prave znakove da biste trebali pogledati film.

Rating: 3 out of 5.

Iako se puno očekivalo nakon trejlera filma, pogotovo kada smo vidjeli glumca Antonija Makija koji sve više pravi dobre glumačke uloge, nismo dobili pravu priču. U stvari dobili smo veliku propagandu/kliše gdje loša strana Rusija, a dobra SAD.

Radnja filma

Tim američkih marinaca smještenih u Ukrajini 2036. godine. Dok traže podršku, poručnik Harp, koji je pilot drona, ne sluša direktno naređenje i samoinicijativno radi napad. Dva marinca bivaju ubijena u napadu, ali 38 je spašeno. Za kaznu pilot je poslat u Ukrajinu iz tople baze u Nevadi. Ovdje upoznaje kapetana Lia koji je izuzetni, napredni i eksperimentalni robot koji izgleda kao čovkek, ali je zaista napredni super vojnik.

Lio mu objašnjava misiju, a to je da trebaju zaustaviti ruskog diktatora Viktor Koval poznatog još kao „Terror of the Balkans“. Za Vikotora se sumnja da je ubio više od 25.000 ljudi u terorističkom napadu i sada se pokušava dokopati ruskih kodova za nuklearne rakete koje su izgrađene za vrijeme Hladnog rata kao odbranu od amerikanaca.

Specijalni efekti su odlični što je za moj ukus kada su u pitanju Sci-Fi filmovi današnjice najbitnije, više od glume i radnje filma. Nažalost nije bilo toliko potrebe za tim efektima, makar ne onih vidljivih.

Prvih pola sata filma su čisto gubljenje vremena i radnje filma. Sve je mirno, upoznavanje kapetana i Harpa, dok ne izađu van sigurne zone. Kada nalete na problem i uspješno pobjegnu iz njega stvara se za mene jedan drastičan problem. U jednom trenutk use nalaze u napuštenom, sivom i razlušenom gradu bez trunke zeleniša, a sljedeća scena su njih dvojca koji šetaju kroz zelenu livadu i sunčan dan.

Na polovini filma dobijamo malo zalužene akcije, drame i svega šta se može očeivati iz jedne ratne zone pune robota, vojske i oružja. Ali radnja ubrzo postaje jedan kliše tokom kojeg samo gledamo kada će dobar lik pokazati pravo lice.

Naziv filma predstavlja krug koji kontroliše vojska SAD u svrhe mira i tu vi svi trebali biti sigurni, dok ono šta se dešavan „van žice“ se može nazvati „divljim zapadom“.

Za sada kritike i recenzije ne govore dobro o filmu i ništa ne ukazuje da je će se situacija popraviti puno. Meni se svidjela ideja, sve šta je postaljeno u budućnosti i ima veze sa nekim vidom super moći osoba za mene ima plus u startu. ALI!

Film je jedno veliko razočarenje, ok je za one koji vole akciju u filmu, ali film nema ništa novo niti posebno da ponodu. Osim što je film sniman u Mađarskoj, dok gledamo film u kojem smo u Ukrajini.

Film je premijerno pušten na Netfliksu 15. januara 2021. godine.

Kao dodatnu preporuku u ovakvom futurističko/ratnom žanru na Netfklisu, preporučujem film Spectral (2016) i Chappie (2015) zbog svoje sličnosti sa robotim i vještačkom inteligencijom.

Režiser: Mikael Håfström
Glume: Anthony Mackie, Damson Idris
Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija, Sci-Fi
IMDb: 5.3

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.