Propustili smo jedan film koji je bio veoma neobičan i za koje je jedva iko čuo i pogledao. Rami Malek u veoma komplikovanom, zbunjujućem, eksperimentalnom film koji ima elemente najboljih trilera, misterija i psiholoških filmova do sada. Sve u jednom filmu sa pitanjem šta se u stvari desilo na kraju.

Rating: 3 out of 5.

Buster’s Mal Heart u svojoj osnovi govori o tome kako vas tuga i beznađe mogu odvesti niz ukleti put depresije i paranoje. Rami Malek glumi jednostavnog porodičnog čoveka po imenu Jonah, koji se bori da održi porodicu na površini i podigne svoju mladu ćerku dok radi u noćnoj smjeni u hotelu.

On i njegova supruga Marti (Kate Lyn Sheil) sanjaju da kupe zemljište i postanu samostalni, ali u stvarnosti su zaglavljeni živjeći sa porodicom, osjećajući se zarobljeno u zidovima oko sebe. Malekov lik u drugoj polovini ovog filma pretvara se u jednake djelove zloglasnog kriminalca, planinskog čovjeka Bastera, koji provaljuje u kuće za odmor kada su zimi prazne i teoretičara zavjere Y2K problema.

Nekoliko vremenskih podijela u filmu koje su mene zbunile i učinile ovaj film eksperimentalnim djelom sadašnjice. Prvi, u sadašnjem vremenu kada je se sve izdešavalo iz drugo. Drugi koji objašnjava trenutka i događaj kako smo došli do prvog perioda. Ali treći koji u stvari komplikuje film, stavljajući protagonistu u čamac na pučini mora hiljadu dana i postavlja pitanje o istini šta je stvarno i psihičkom stanju Jonaha ili Bastera.

Na svaku scenu morate obratitit pažnju, jer jedna scena kasnije vi ste u potpuno drugog svijetu. Dok film ima veoma spor ritam i teško možete pratiti neki monoton tempo, bez velikih promjena u dinamici, ovo je veoma dobra prilika za ljubitelje Rami Maleka sa njegovom ulogom u seriji Mr. Robot. Nekako podsjeća već na lik Eliota sa svojim problemima koje samo on zna, a mi otkrivamo kroz gledanje filma sa Baterom isto.

Režiserka Sara Adina Smit opisala je ovaj film kao spoj filmova „Donnie Darko“ i „Bad Santa„, što je donekle i stvarno tako, samo što bih dodao i film M. Najt Šjamalana kada bih opisao film. Rami Malek je savšreno ušao u ulogu, napravio odličnog lika kojeg je prenio nama sa velikim talentom. Malek je već poznat po svojim filmskim ostvarenjima, ali ovaj nepoznati film pokazuje da i lošija produkcija ili manjak slave filma neće spriječiti Maleka da sve od sebe da.

Film je završen veoma konfuzno i neobjašnjeno za moj ukus. Vjerovatno namjerno kako bismo mi sami odabrali šta je u stvari pravi kraj i šta se desilo u stvari. Ali to može biti i moj gubitak pažnje za detaljima i samom pričom koja je bila više komplikovana nego što sam mislio da može biti.

Iako ima lošiju ocjenu na IMDb platformi, film nije za svakoga, ali definitivno vrijedan za one koji su vidjeli sve i dosta im je klasične priče sa previše klišea. Ovo je dobra prilika da testirate svoje znanje i razmišljanje o radnjama filmova, kako biste shvatili da još niste pogledali sve šta se može pogledati.

Režiserka: Sarah Adina Smith
Glumi: Rami Malek
Žanr: Kriminal, Drama, Misterija
IMDb: 6.1 – 8.200 glasova

NASLOVNA: thesimplecinephile.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

One thought on “Buster’s Mal Heart (2016): Nešto neobično i komplikovano

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.