Hereditary (2018)

Kada njena mentalno bolesna majka preminu, Eni (Toni Collette), njen suprug (Gabriel Birne), sin (Alek Volff) i ćerka (Milli Shapiro) oplakuju njen gubitak. Porodica se okreće različitim sredstvima za suočavanje sa tugom, uključujući Eni i njenu ćerku koja spoznaje sa natprirodnim. Svaka od njih počinju da imaju uznemirujuća, vanljudska iskustva povezana sa zlokobnim tajnama i emocionalnim traumama koje su prenošene kroz generacije njihove porodice.

Režiser: Ari Aster
Glumi: Alex Wolff, Milly Shapiro, Toni Collette
Žanr: Drama, Horor, Misterija
IMDb: 7,3 – 238.000 glasova

Moonlight (2016)

Predstavljena su tri vremenska perioda – mlada adolescencija, sredina tinejdžera i mlada odrasla osoba – u životu afroamerikanca Hirona. Kao je djete, Hiron živi sa svojom samohranom majkom Paulom, zavisnicom od kreka, u susjednom kvartu u Majamiju. Hiron je sramežljivo, povučeno dijete, uglavnom zbog svoje male veličine, a majka ga zanemaruje, koja više brine o popravljanju i zadovoljavanju svojih tjelesnih potreba, nego o brizi o njemu. Jedini spas ima od savjeta i pomoći komšije Džuana, narko dilera koji posvećuje svoje vrijeme dječaku i njegovom prvilnom odgoju.

Režiser: Barry Jenkins
Glumi: Mahershala Ali,
Žanr: Drama
IMDb: 7,4 – 271.000 glasova

The Lobster (2015)

U distopijskoj bliskoj budućnosti, samci, prema zakonima Grada, odvođeni su u hotel, gde su dužni da pronađu romantičnog partnera. Tamo su dužni da pronađu odgovarajućeg partnera za 45 dana. Ako ne uspeju, transformišu se u životinju i puštaju u šumu. Glavni lik Dejvid želi da se transformiše u jastoga, ako ne uspije u potrazi. Kako ne uspjeva pronaći osobu sa kojom će provesti ostatak života, on bježi iz hotela, ali ga sada svi love. U bjegu pronalazi grupu ljudi, u šumi, koji su takođe pobjegli i tamo pronalazi osobu koju će zavoljeti.

Režiser: Yorgos Lanthimos
Glumi: Colin Farrell, Rachel Weisz
Žanr: Komedija, Drama, Romansa
IMDb: 7,2 – 217.000 glasova

Filmovi vrijedni pomena i gledanja:

Uncut Gems
Waves
The Souvenir
Good Time
The Florida Project

JOŠ PRAŠINE:

5 thoughts on “A24 produkcija – lista najboljih filmova

  1. Ma genijalni su, ja sam isto dosta toga pogledala, a volim i ‘potvrditi’ gradivo pa rado pogledam isti film vise puta😀 Ne znam jesi li imao priliku pogledati Saint Maud? Jedan frend filmofil cijem filmskom ‘sudu’ vjerujem, ne prestaje ga hvaliti. Nazalost zaobisao je hrvatska kina, ali se ipak nadam da ce nekim cudom osvanuti na repertoaru. U medjuvremenu cekam DVD😊

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.