Ex Machina (2014)

Kejleb, 26-godišnji programer u najvećoj svjetskoj internet kompaniji, pobjeđuje na takmičenju da provede nedjelju dana u privatnom planinskom utočištu koje pripada Nejtanu, povučenom izvršnom direktoru kompanije. Ali kada Kajleb stigne na udaljeno mjesto, otkriva da će morati da učestvuje u čudnom i fascinantnom eksperimentu u kojem mora da komunicira sa prvom pravom vještačkom inteligencijom na svijetu, smještenom u tijelu prelijepe djevojke robota.

Režiser: Alex Garland
Glumi: Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac
Žanr: Drama, Sci-fi, Triler
IMDb: 7,7 – 472.000 glasova

The Witch (2015)

Uloga koja je Anju Tejlor Džoj probila u holivudu. Priča filma postavljena je Novoj Engleskoj, 1630. godine: Vilijam i Ketrin pokušavaju da vode pobožni hrišćanski život, domaćini na rubu neprohodne divljine, sa petoro djece. Kada njihov novorođeni sin misteriozno nestane, a usevi im propadnu, porodica počinje da se okreće jedni drugima. The Witch je zastrašujući portret porodice koja se raspliće u sopstvenim grehovima, ostavljajući ih plenom za nezamislivo zlo.

Režiser: Robert Eggers
Glumi: Anya Taylor-Joy
Žanr: Drama, Horor, Misterija
IMDb: 6,9 – 199.000 glasova

Lady Bird (2017)

kristin „Lady Bird“ McPherson (Saoirse Ronan) srednjoškolka je sa „pogrešne strane staze“. Žudi za avanturama, sofisticiranošću i mogućnostima, ali ništa od toga ne nalazi u svojoj katoličkoj gimnaziji u Sakramentu. Ovaj film prati završnu godinu naslovnog lika u srednjoj školi, uključujući njenu prvu ljubavnu vezu, učešće u školskoj predstavi i najvažnije prijavu za fakultet.

Režiser: Greta Gerwig
Glumi: Saoirse Ronan
Žanr: Komedija, Drama
IMDb: 7,4 – 239.000 glasova

5 thoughts on “A24 produkcija – lista najboljih filmova

  1. Ma genijalni su, ja sam isto dosta toga pogledala, a volim i ‘potvrditi’ gradivo pa rado pogledam isti film vise puta😀 Ne znam jesi li imao priliku pogledati Saint Maud? Jedan frend filmofil cijem filmskom ‘sudu’ vjerujem, ne prestaje ga hvaliti. Nazalost zaobisao je hrvatska kina, ali se ipak nadam da ce nekim cudom osvanuti na repertoaru. U medjuvremenu cekam DVD😊

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.