The Farewell (2019)

Svojeglava kinesko-američka žena vraća se u Kinu kada njenoj voljenoj baki dijagnostikuje terminalni rak. Bili se bori sa odlukom svoje porodice da baku drži u mraku od bolesti, jer svi oni organizuju improvizovano venčanje da bi poslednji put vidjeli baku i uljepšali joj posljednje dane.

Režiser: Lulu Wang
Glumi: Awkwafina, Shuzhen Zhao
Žanr: Komedija, Drama
IMDb: 7,6 – 49.000 glasova

Room (2015)

Soba priča izvanrednu priču o Džeku, raspoloženim petogodišnjaku, o kome brine njegova ljubazna i odana majka. Kao i svaka dobra majka, Ma se posvećuje tome da Džeka održi srećnim i sigurnim. Neguje ga toplinom i ljubavlju i radi tipične stvari poput igranja igara i pričanja priča.

Njihov život je, međutim, sve samo ne tipičan – zarobljeni su – ograničeni na jednu sobu. Ma je stvorila čitav univerzum za Džeka u sobi i neće se zaustaviti ni pred čim kako bi osigurala da je, čak i u ovom izdajničkom okruženju, Džek u stanju da živi potpunim i ispunjenim životom. Ali kako Džekova znatiželja prema njihovoj situaciji raste, a Maina otpornost dostiže svoju tačku preloma, oni donose rizičan plan za bjekstvo, na kraju ih suočavajući licem u lice sa onim što se možda ispostavilo kao najstrašnija stvar do sada: stvarni svijet.

Režiser: Lenny Abrahamson
Glumi: Brie Larson
Žanr: Drama, Triler
IMDb: 8,1 – 368.000 glasova

Locke (2014)

Napuštajući gradilište uoči velikog projekta, menadžer građevine Ivan Locke dobija vijesti zbog kojih vozi dva sata od Birminghama do Londona, ali još dalje od života koji je nekada poznavao. Donoseći odluku koju mora da donese, zatim poziva suprugu, sinove, kolege i šefa otkrivajući im tajnu koju nosi i pokušava da sačuva svoj posao i porodicu netaknutima. Ali što je još važnije, moraće da se suoči sa sobom i izborima koje je donio.

Režiser: Steven Knight
Glumi: Tom Hardy
Žanr: Drama
IMDb: 7,1 – 135.000 glasova

5 thoughts on “A24 produkcija – lista najboljih filmova

  1. Ma genijalni su, ja sam isto dosta toga pogledala, a volim i ‘potvrditi’ gradivo pa rado pogledam isti film vise puta😀 Ne znam jesi li imao priliku pogledati Saint Maud? Jedan frend filmofil cijem filmskom ‘sudu’ vjerujem, ne prestaje ga hvaliti. Nazalost zaobisao je hrvatska kina, ali se ipak nadam da ce nekim cudom osvanuti na repertoaru. U medjuvremenu cekam DVD😊

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.