Upalim TV i naletim na jednu epizodu serije Kamiondžije, ali nove serije. Nova ideja i spinof legendarne serije koju znamo iz jugoslovenske kinematografije sa voljenim likovima Pajom i Jaretom. Sada nova serija skoro pedeset godina kasnije dobija neki vid nastavka u vidu nove serije koja nema nikakave veze sa pričom o tim likovima.

Rating: 4 out of 5.

Ovo je priča o dva čovjeka, dva potpuno različita temperamenta, različitih interesovanja, nemanja posla, koji vjerovatno nikada ne bi drugovali, ali ih je životna situacija spojila da budu prijatelji i suvozači…

Kamiondžije d.o.o je srpska tv serija nastala po scenariju Gordana Mihića i u režiji Filipa Čolovića. Pravo sentimentalna serija za sve nas koji smo odrasli gledajući originalne epizode i filmove. Sada nova serija nastavlja istim stilom, ali drugačijim glumcima i sa gotovo istom postavkom priče.

Priča počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmijeniti njihove živote. Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije „Kamiondžije“ sa popularnim Čkaljom i Pavlom Vujisićem, koji su igrali Jareta i Paju, odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prevoz robe.

Tokom zajedničkog rada, Baja i Žića prolaze kroz niz zanimljivih i duhovitih, a društveno aktuelnih avantura, tokom kojih gledaoci mogu da se upoznaju sa raznim sudbinama običnih, takozvanih „malih ljudi“ koji žive u provinciji i koji svoju svakodnevicu provode na sasvim drugi način, u odnosu na „brzi život“ u uzavrelim gradskim sredinama.

„Kamiondžija ima svuda, ortakluka takođe i neka nam Pavle Vujisić i Miodrag Petrović Čkalja ne zamere što smatramao da nemaju tapiju na motiv ortakluka u našem narodu. To mi pričamo, potpuno smo drugi likovi, mi smo Baja i Žića, oni su Paja i Jare“, poručuje Jezdić.

Iako je razlika bila pokušana napraviti između nove serije i originalne, problem se javlja kada vidimo koliko su njih dvojca zaista slični sa originalnim Pajom i Jaretom. Čak, šta više previše slični da bismo mogli reći da su u različite osobe, a ne samo jedan rimejk serije.

Oglasi

Nenad Jezdić – Baja

Baja je lik koji je kopija Paje. Samac, zajebani lik, vozač i pomalo pijanica. Ulazi u velike rasprave, tuče i probleme svake epizode, a isto tako pokazuje da je veoma emotivna i dobra osoba.

Tihomir Stanić – Žića

Dok Žića predstavlja lik Jareta kao odlična kopija smotanog lika. On je kao Jare čovjek koji ima porodicu, malu djecu i oca žene koji živi sa njima u kući i samo uzima njihove pare. Tako trapav i smotan dodatno doprinosi problemima u koje upadaju tokom epizoda. Isto tako zbog toga donosi i dobrog drugima.

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić su svojom glumom ou seriji pokazali odličan glumački talenat. Bili su odličan odabir za ove likove i veoma opuštajuće face na televiziji, koje ne gledamo dovoljno. Iako je humorističkog karaktera, serija ima svoje elemente drame i teškog, ali surovo realnog života ljudi sa naših područja.

U seriji „Kamiondžije d.o.o.“, postoji jasna razlika i sličnosti u odnosu na „Kamiondžije“ iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka. Ali novu seriju s podjednakim interesovanjem mogu da prate i poštovaoci prethodnih serijala, ali i nova publika, koja nije „opterećena“ dogodovštinama Paje i Jareta, jer može da se poistoveti sa novim glavnim likovima, koji postavljeni u kontekst ovog vremena, postaju originalni junaci današnjice

Veoma zanimljivo je da originalna serija Kamiondžije za svoje dvije sezone je imala samo 18 epizoda i dva filma.

Serija se emituje od 28. decembra 2020. godine na RTS 1 a kasnije i na Superstar TV i imaće 20 epizoda.

Režiser: Filip Čolović
Scenario: Gordan Mihić
Glume: Tihomir Stanić, Nenad Jezdić
Žanr: Komedija

NASLOVNA: novosti.rs

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.