Tri momka iz Tokija bivaju prebačeni u paralelni univerzum u kome saznaju da su dio jedne igre. Igraj ili umri! Svaka igra je druga zagonetka i borba za preživljavanjem.

Rating: 3.5 out of 5.

Ova serija je veoma japanska. Likovi se iznenada transportuju u drugi svijet, bez objašnjenja. Priča teče sa svom neobičnošću. Nasilje, tragedija i mrak serije uvijek me drže na ivici. Savršeno za promatranje prekomjernih nagađanja.

Iako serija počinje sa nezaniljivom pričom ubrzo tokom prve epizode sve se okreće naopačke. Zajedno sa likovima pokušavamo shvatiti šta se stvarno desilo.

„Alisa“ iz naslova je Riohei Arisu (Kento Iamazaki), veoma lijena osoba koji odustaje od studija i zaljubljenik u video igre s kolosalnim intelektom, posebno kada je riječ o dešifrovanju logike zagonetki i igara. Ovo brzo postaje vrlo korisno, jer on i njegovi prijatelji, damski muškarac žilavog tipa Karube (Keita Machida) i IT stručnjak Chota (Iuki Morinaga), svi zajedno ulazena stanici Shibuia i izlaze u prazan Tokio, sada pun smrtonosnih izazova za preživljavanje, kategorisanih igranjem karata koje označavaju njihov tip i poteškoće. Upustva i pravila dobijaju putem pametni telefoni, a neuspjeh rezultira smrću. Arisu i njegovi prijatelji moraće da rade zajedno jedni s drugima i sa različitim igračima, uključujući planinarku Iuzuha Usagi (Tao Tsuchiia), da bi ostali u životu dovoljno dugo da shvate šta se događa.

Ova serija na Netfliksu je rimejk japanskog animea pod istim nazivom iz 2014. godine,koji je trajao samo tri epizode.
Oglasi

Alice in Borderland je kompinacija Battle Royale i film Saw u jednom. Nijedan od glavnih elemenata serije nije nov, ali ovo je vrlo prefinjena i energična verzija onoga što smo već negdje vidjeli. Sadržaj serije dijeli samo informacije o zapletu ili liku po potrebi, povjerljive u raznolikosti i uzbuđenju same igre održavaju gledaoce da ne odustanu, već ostvare želju za bindžovanjem serije.

Produkcija je glatka, radnja je dobro urađena i uzbudljiva, igre koje su prisiljene su pametne, pa čak ste i neke možda negdje vidjeli ili pokušali riješiti kao zagonetke na internetu. Likovi su vjerodostojni dok najbolji prijatelji ubacuju u nepredvidijvu i opasnu situaciju. U osam epizoda, kraćih od sat vremena, ovo je pun pogodak u dobro istrošenom formatu koji bi se mogao pokazati kao vrhunac tokom vikenda.

Ovo je prepričavanje priče Luisa Carrolla „Alisa u zemlji čudesa“, pri čemu imena likova odražavaju njihovu ulogu u priči (Riohei Arisu je nazvan po Alisa, Iuzuha Usagi je Bijeli zec, itd.).

Definitivno vrijedna serija gledanja, ako ste fan anime serija. Odlično urađena adaptacija sa odličnim CGI efektom u odnosu na mnoge live action filmove u zadnjih nekoliko godina.

Žanr: Fantazija, Sci-Fi, Triler
IMDb: 8,0

NASLOVNA: thestandard.co

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Oglasi

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.