Mel Gibson u ulozi Deda Mraza posjeća na filmsku ulogu Smrtonosnog oružja u kojem je glumi. Dobri lik koji se bori protiv negativaca. U ovom slučaju protiv nestašnog dječaka koji plaća ubicu da ga ubije.

Rating: 3 out of 5.

Još jedan u nizu filmova u vremenu novogodišnjih praznika koji na kraju postaje akcioni film, a počeo je kao krasna priča o Deda Mrazu sa povremenom komedijom.

Nakon samog početka vidimo da ništa nije kao što smo očekivali. Mel Gibson u ulozi Deda Mraza pod imenom Kris, koji priprema poklone za djecu nije najbolja odluka ove produkcije. U filmu ne vidimo nikada pravo odijelo Deda Mraza na ekranu, što u stavlja ovaj film u žanr akcije.

Priča filma prati dječaka Bilija (Chance Hurstfield), genijalnog, ali podlog dječaka koji zbog bogatstva njegove porodice iskorištava da bi dobio sve nagrade. On unajmljuje plaćenog ubicu Skini Mena (Walton Goggins), koji je stvoren za uloge negativca kojeg mrzimo, pa tako i sam glumac u svim ulogama ima istu ulogu. Bili ga unajmljuje da kidnapuje djevočicu iz njegove škole koja je osvojila prvu nagradu u takmičenju i da je natjera da povuče nagradu kako bi on dobio prvo mjesto.

Zbog toga za Novu godinu, Bili dobija parče uglja od Deda Mraza, jer je bio zločast ove godine. To Bilija razbješnjuje i ponovo unajmljuje Sniki Mena da pronađe i ubije Deda Mraza. U međuvremenu, Kris je na svojoj farmi na najsvjernijem gradu na svijetu.

You think you’re the first? You think I got this job because I’m fat and jolly?

Kris

Bitno stvar u filmu je objašnjenje postojanja Deda Mraza, Krisa. Onživi sa svojom ženom Rut (Marianne Jean-Baptiste) i grupom vilenjaka koji prave igračke za djecu. Da bi kris svake godine mogao napraviti dovoljno pokolona, on dobija novac od vlade SAD-a, naravno! Taj ugovor o poslovanju postoji veoma dugo, što dovodi do Krisovog bankropta i problema o tome kako će sljedeće godine napraviti dovoljno poklono.

Tada se pojavljuje general vojske SAD-a koji Krisu nudi dodatni posao, proizvodnje vojne opreme, kako bi zaradio dovoljno novca.

Za to vrijeme saznajemo da je Skini Men čitavog djetinjstva dobio samo jedan poklon od Deda Mraza i da je u stalnoj potrazi za osvetom. On pronalazi potrebne informacije i pronalazi farmu na kojoj žive Kris i Rut.

I’ll come while you sleep. The Fat Man has got his eye on you kids.

Kris

Kris je Deda Mraz i on ima neke moći, kao što je poznavanje svakog djeteta i kada odrastu i sve šta su uradili. Njegov dug život je objašnjen na način da što više djece vjeruju u njega, on je mlađi, ali zbog nestašnosti i manjka vjerovanja on počinje da gubi smisao života. Naravno tu su klišei kao što su, pijenje mlijeka, jedenje keksa sa povremenim alkoholizmom u njegovom životu.

Kraj filma je veoma mračan, sa akcijom i dosta ubistava. Na taj način dolazimo do naslova filma Fatman, trenutak kada Deda Mraz prestaje biti samo raznosila poklona, već počinje kažnjavati nestašnu djecu. U svakom slučaju saglediv film, ali ne ono što biste očekivali.

Režiser: Eshom NelmsIan Nelms
Glumi:
Mel Gibson
Žanr:
Akcija, Komedija, Fantazija
IMDb:
5,9 – 9.000 glasova

NASLOVNA: knowyourmeme.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.