U SAD-u se sprema veliki napad na predsjenika za koji niko ne zna. Slučajem okolnosti jedna osoba će biti tu da odbrani predsjednika i sve ljude u Bijeloj kući.

Rating: 3 out of 5.

Kao i svaka patriotska priča počinje podcjenjivanjem jednog od „dobrih likova“. U ovom slučaju je to Kajl (Čening Tejtum), policajac u potrazi za poslom u obezbjeđenju predsjednika. Posao nije dobio, nije bio pogodan odobir. Ali!

Slučajem okolnosti na dan kada njegova ćerka dolazi u obilazak Bijele kuće on polazi sa njom i tada se dešava teroristički napad. U pitanju je grupa terorista predvođena Stenzom (Jason Clarke). Njihova misija je ubistvo predsjenika. Tada počinje akcija u filmu, pucnjava, teroristi imaju taoce, vojska se okuplja oko Bijele kuće. Na sreću svih i hrabroski Kajla, vođenog strahom da se njegovoj ćerci ništa ne desi, pokušava spasiti dan.

Martin, as the President of the United States, this comes with the full weight, power and authority of my office. Fuck you.

Predsjednik SAD-a u ovom filmu glumi Džejmi Foks, jedan od iznenađenja, na neki način. Iako mu ne leži uloga predsjenika, on svojom pojavom predstavlja nepokolebljivu ličnost u film. On će zajedno sa svojim spasiocem Kajlom bježati i sakrivati se po Bijeloj Kući, dok polako uklanjaju opasnost.

Sve to se dešava i oči javnosti gledaju šta će se naredno dogoditi. Vojska ne može ništa uraditi, zbog talaca. Kajl pokušava svom snagom spasiti predsjednika i osigurati sigurnost svoje ćerke. Ništa nije tako jednostavno. Korz film ima nekoliko plot-tvistova koji su i veoma uočljivi nisu specijalni da kažem.

Knjiga autora Vinsa Flina, „Transfer moći“, bila je osnova za obadvije filmske radnje korišćene u „White House Down“ i „Olimpus Has Fallen“ 2013. godine.

Moje razočarenje u film se nalazi u tome što je pokušao u nekim scenama biti humorističan, a u nekim previše dramatičan. Sve je to napravilo film prepunjenim klišeima.

Can you not hit me in the head with a rocket when I’m trying to drive?

Kajl

Film je u cjelosti saglediv, ako želite akciju i patriotizam u jednom filmu. Gluma je dobra, ali sama radnja filma jako predvidljiva. Na neki način su previše preuveličali samog Kajla, kao da je on Čak Noris i ne može ga niko upucati.

Režiser: Roland Emmerich
Glumi: Channing Tatum, Jamie Foxx
Žanr: Akcija, Drama, Triler
IMDb: 6,4 – 204.000 glasova

NASLOVNA: sobrosnetwork.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.