4. Spotlight (2015)

Kada se žilavi tim reportera „Spotlight“ bostonskog globusa upušta u navode o zlostavljanju u Katoličkoj crkvi, njihova jednogodišnja istraga otkriva višedecenijsko zataškavanje na najvišim nivoima bostonskog vjerskog, pravnog i vladinog establišmenta. Sve što oni otkriju napraviće talas otkrivenja širom svijeta koji će sve šokirati.

Režiser: Tom McCarthy
Glumi: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams,
Žanr: Biografija, Drama, Kriminal
IMDb: 8,1 – 414.000 glasova

3. The Pianist (2002)

U ovoj adaptaciji autobiografije „Pijanista: Izvanredna istinita priča o opstanku jednog čovjeka u Varšavi, 1939-1945“, Vladislav Špilman, pijanista poljske jevrejske radio stanice, vidi da se Varšava postepeno mijenja kako počinje Drugi svjetski rat. Špilman je prisiljen u varšavski geto, ali je kasnije odvojen od porodice tokom operacije Reinhard. Od ovog trenutka do puštanja zatvorenika koncentracionih logora, Špilman se skriva na raznim mjestima među ruševinama Varšave.

Režiser: Roman Polanski
Glumi: Adrien Brody
Žanr: Biografija, Drama, Muzika
IMDb: 8,5 – 719.000 glasova

2. Donnie Darko (2001)

Donie Darko se ne slaže previše sa porodicom, nastavnicima i školskim kolegama; ali uspjeva da nađe simpatičnog prijatelja u Gretčen, koja pristaje da se zabavlja sa njim. Ima saosećajnog psihijatra koji otkriva da je hipnoza sredstvo za otkrivanje skrivenih tajni. Njegov drugi saputnik možda nije pravi saveznik. Donie ima prijatelja po imenu Frank, velikog zeca kojeg samo Donie može vidjeti. Kada motor padne iz aviona i uništi njegovu spavaću sobu, Donie nije tu. Čini se da su i događaj, i Donijevo bekstvo bili uzrokovani natprirodnim događajima.

Film koji niko ne razumije, pa čak ni glumci.

Režiser: Richard Kelly
Glumi: Jake Gyllenhaal
Žanr: Drama, Misterija, Sci-Fi
IMDb: 8,0 – 734.000 glasova

1. Inception (2010)

Dom Cob je lopov sa rijetkom sposobnošću da uđe u snove ljudi i ukrade njihove tajne od njihove savjesti. Njegova vještina učinila ga je vrućom robom u svijetu korporativne špijunaže, ali ga je koštala i svega što voli. Kob dobija priliku za iskupljenje kada mu se ponudi naizgled nemoguć zadatak: „Usadite ideju u nečiji um.“ Ako uspije, to će biti savršen zločin i moći će se vratiti svojoj porodici, ali opasan neprijatelj predviđa svaki Cobov potez.

Režiser: Christopher Nolan
Glumi: Leonardo DiCaprio
Žanr: Akcija, Avantura, Sci-Fi
IMDb: 8,8 – 2.037.000 glasova

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.