Serija Kosti je drugi dio trilogije o gradu Banjaluka, o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, o sistemu u kojem su potpuno razorene porodične, društvene i kulturne vrijednosti.

Rating: 4.5 out of 5.

Ovaj svojevrsni politički triler sa primjesama drame, bavi se temama osvete, političkog i privrednog kriminala, moralom i nemoralom u jednom društvu bez autoriteta.Raspad jednog sistema i nepostojanje drugog, koji dolazi na mjesto onog koga nema, dovodi do situacije da čovjek počinje da radi sam; da u svoje ruke uzima sopstvenu sudbinu i sudbinu drugih – da presuđuje i sudi bez milosti i zakona. To rade svi, tako da u našoj seriji nema pravih i krivih, junaka i negativaca, svi karakteri su u nekoj sivoj zoni morala – svi su krivi, svi su grešni. I, naravno, smrtni. – Bosonoga

Priča prati Kostu Govoruša, kojeg tumači Jovo Maksić, i Kostu Gajića (Ljubiša Savanović). Naizgled, radi se o dva potpuno različita čovjeka, koja ne povezuje ništa osim imena. Ipak, sudbine dvojice otuđenika, koji se ne mogu uklopiti u razoreno i korumpirano društvo, nepovratno će se spojiti.

Prva epizoda Kosti

Početak je dramatičan, napet i veoma neočekivan. Djevojka šeta krvavih ruku i sjeda na klupu u parku. Scena koja odmah ostaje utisnuta za sve šta će se dešavati kasnije u epizodi.

Šta bi?
Ništa, Banja Luka!

Serija nas brzo upoznaje sa glavnim likovima i svima koji su bitni za radnju serije. Kosta Goruša, čovjek koji ima tešku prošlost iz rata i sada u lošoj žvotnoj situaciji kao samac. Jedina podrška mu je sestra Kristina koja se bori za bolji posao. Radi kao moler i ratna prošlost ga nije napustila, kako se kroz scene prikazuje. U isto vrijeme upoznajemo drugog Kostu Gajića, koji živu veoma drugačijim i stablinim život sa svojom ženom. Epizoda je napravljena da skače od jednog do drugog Koste i na taj način prikaže živote obadvojce, koji žive u istom gradu na dva različita načina.

Astoria je osigravajuća kuća koja se spominje nekoliko puta kroz epizodu i već se vidi da su loši likovi u seriji. To se naravno saznaja kada glavna osoba ponudi posao Kristini posao, ali traži zauzvrat seksualni odnos. Ova serija kako je krenula će imati mnogo teških trenutaka, koji svi prikazuju probleme našeg društva.

Gluma me je već oduševila, kao i kinematografija. Jedva čekam sljedeću epizode. Scene su mračne, ali to je fenomenalno za naše produkcije. Obožavam taj novi dalas drame, trilera i napetosti kroz sve serije, pa kroz i ovu. Mračni početak za fenomenalnu seriju sa teškom pričom.

Premijera prve epizode serije Kosti bila je 21.11. na televiziji RTS.

Izvršna produkcija: Bosonoga produkcija
Koprodukcija: Radio-televizija Srbije
Režija: Saša Hajduković
Scenario: Nikola Pejaković
Producent i direktor serije: Brankica Janković
Direktori fotografije: Saša Petković, Dragan Radetić
Montažer i kolorista: Saša Karakaš
Kompozitor: Petar Bilbija

NASLOVNA: Bosonoga produkcija

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.