Grupa od osam ljudi na različitim dijelovima svijeta postaju jedan um. Povezani osmim čulom postaju meta tajne korporacije koja lovi ljude sa njihovim moćima, nešto bolje od telepatije.

Rating: 3.5 out of 5.

Ovo je fantastična mind-bending serija o mogućnostima ljudskog razmišljanja. Kreatori serije sestre Vačauski, poznate po svome radu na trilogiji Matriks, stvorile su jedno odlično pitanje koje je pretvoreno u seriju vrijednu gledanja.

Budući da se serija odvija na toliko različitih lokacija u osam različitih zemalja svijeta, do kraja snimanja glumačka ekipa i ekipa su prešli 100.000 kiometara leta, što je ekvivalent četviti obilaženja oko svijeta.

Look, love is not something we wind up, something we set or control. Love is just like art: a force that comes into our lives without any rules, expectations or limitations. Love like art, must always be free.

Sense8 priča priču o osam stranaca: Vill (Brian J. Smith), Rajli (Tuppence Middleton), Kapheus (Aml Ameen), Sun (Doona Bae), Lito (Miguel Ángel Silvestre), Kala (Tina Desai), Volfgang (Max Riemelt) i Nomi (Jamie Clayton). Svaki pojedinac je iz druge kulture i dijela svijeta. Nakon tragične smrti, svi oni doživljavaju ono što doživljavaju kao snove ili vizije, iznenada postaju mentalno i emocionalno povezani. Pokušavajući da shvate kako i zašto se ta veza dogodila i šta ona znači, misteriozni čovek po imenu Jonas pokušava da pomogne osmici.

Negativci ove serije je tajna organizacija koja lovi osobe sa njihovom sopsobnošću. Na čelu organizacije je Šaptač osoba koja je toliko misterijozna da joj ni ne znamo pravo ime. Između naših likova se javlja neobična ljubav, oni su spojeni i osjećaju sve šta drugi osjećaju. To je bitan element, kao i njihovo prisustvo kod druge osobe iako su udaljeni hiljadama kilometara. Na taj način jedni drugima pomažu u svim problemima koje ih spopadnu da bi preživjeli.

It’s not the drugs that make a drug addict, it’s the need to escape reality.

Serija ima tri stvari koje su uvijek prisutne u tokom svake epizode. Prva je seksualni odnosi, druga je fantastična muzika u scenama koja je dio treće stvari, a to su scene samoće naših protagonista koji sjede umorni od problema. Naravno tu spadaju i scene slavlja, plesa i ljubavi. Toliko dobrih pjesama, hitova, sve daju ovoj seriju odličnu notu drame, depresije, sreće i trenutka čiste smirenosti.

Ne znam iskoristiti prave riječi da opišen početak i kraj serije. Tolika mješavina osjećanja, zvuka i razmišljanja. Nadam se da će vam ova recenzija pomoći da joj date šansu za gledanje. Mnoge je drugačija od većine serija. Samo malo strpljenja i dobićete nevjerovatnu priču.

Serija je okazana 2017. godine, ali zbog odaziva obažavalaca dobila je dvočasovno finale 2018. godine.

IMDb: 8,3 – 136.000 glasova
Kreatori: sestre Vačauski
Žanr: Drama, Misterija, Sci-fi

NASLOVNA: filmdaily.co

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.