Grupa mladih mutanata zarobljenih u jednoj bolnici shvataju da su ništa više od jednog eksperimenta i da nikada neće dobiti svoju slobodu.

Rating: 3 out of 5.

Nakon nekoliko godina čekanja premijere ovog filma konačno je tu. Nažalost, sve ispravke koje su radili i čekanje se nije isplatilo, jer smo dobili još jedan u nizu filmova o mutantima koji nije ništa specijalan. Nismo dobili ništa novo i zanimljivo što bi frančizu moglo pomjeriti u novom pravcu.

Grupa tinejdžera koji su tek otkrili svoje moći su u posebnoj instituciji daleko od ljudi. Tu su smješteni sa namjerom da njihove moći kontrolišu da bi bili sigurni za svoje okruženje i sebe. Bolnica je napravljena kao neki kavez sa barijerom koja okružuje to područje iz koga oni ne mogu izaći.

Inside every person there are two bears, forever locked in combat for your soul. One bear is all things good: compassion, love, trust. The other is all things evil: fear, shame and self-destruction.

Priča prati djevojku Deni (Blu Hunt) koja je sada u ovoj bolnici sa još nekoliko mutanata koji su već otkrili svoje moći, ali ona još nije. Grupa je sačinjena od neobičnih likova i podsjeća na film The Breakfast Club. Njenom prilagođavanju pomaže djevojka Rahne (Maisie Williams), dok druga Ilijana (Anya Taylor-Joy) glumi onog lika koji je najmoćniji, ali ni sama nije pod kontrolom. Tu se nalaze još dva momka Sem (Charlie Heaton) i Roberto (Henry Zaga). Svi oni imaju prošlost koja ih proganja i u snovima.

Čitav film je samo priča o klincima koji ne mogu kontrolisati svoje moći i shvataju da su zarobljenici u ovoj bolnici. Više od jednog časa je potošeno na upoznavanje likova, dok samo zadnjih 20 minuta na pravu akciju i gledanje fantastičnih moći naših likova.

This isn’t a hospital, Pocahontas. It’s a cage.

Tek na kraju saznajemo ko su negativci i vjerovatno nećemo vidjeti nastavak ove priče zbog svih odlaganja i loših recenzija koje su već u velikom broju. Ali, to ih nikada nije spriječilo da naprave još filmova, pa vjerovatno ni za ovaj.

Postoje mnogi propusti u filmu jedan od značajnih je da Ilijeva mutantna moć je teleportacija. Prvo mora da ode u Limbo, a onda može da se teleportuje bilo gdje poželi. Prikazano je kako se teleportuje tokom bitke. Dakle, njene moći nisu blokirane. Mogla je da napusti objekat u bilo kom trenutku i mogla bi da teleportuje druge sa sobom. Takođe nekim likovima akcenat se mijenja tokom filma, ali to nije toliko značajno. Isto tako ovo je trebao biti film u žanru horora, ali toga jednostavno nije bilo.

Režiser: Džoš Bun
Žanr: Akcija, Horor, Sci-fi
IMDb: 5,3

NASLOVNA: playinone.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.