Jedna misija će plaćenoj ubici biti prekretnica u životu. Eva je najbolja u svojoj profesiji, ali nije hladnokrvni ubica. Njena želja za poznavanjem razloga zašto ubija nekoga će je dovesti u problem.

Rating: 2.5 out of 5.

Mnogo se očekivalo od novog filma režisera Tejta Tejlora koji je napravio film The Girl on the Train (2016). Dok je Ava pokazala baš suprotno. Trebali smo dobiti akciju godine i puno andrenalina kroz naše vene, ali ništa od toga. Akcija postoji, ali je poništavaju brojne prodične scene koje su nas trebala staviti u situaciju saosjećanja sa Evom.

Zašto je ova film bio loše ocjenje sa strane kritika i ima više razloga koje ću pokušati objasniti. Prvi i veoma jasan, nismo dobili šta smo očekivali od filma. Sve što je prikazano u trejleru su bile najbolje scene, a ostatak je bio grozan.

Htio sam akciju kao što je film Atomic Blond (2017); Red Sparrow (2018); Anna (2019), a ne film koji ima puno nepotrebni scene sa dijalozima. Ova tri filma su bila očigledno ideja za ovaj film. Vjerovatno je ekipa koja je pravila Ava, mislila da će lako osvojiti gledaoce, jer su ovi to već uradili.

Why does someone want you dead?

Ava

Iako je glumica Džesika Častejn odlično odglumila, film ne prati priču koja je potrebna da obezbjedi našu pažnju tokom čitave radnje. Dok prednost filma za mene je bila kinematografija, stvaro je dobro snimljen. Nažalost to nije bilo dovoljno da uživam u njemu. Sa trajanjem od malo preko jednog i po sata, našao sam se u situaciji da mnoge scene propustim. Mnogo je vremena posvećeno njenoj porodici i problemima koji nisu toliko bitni kada je u pitanju jedan akcioni film. Pozadina osobe je potrebna samo kao motivacija, a ne kao razlog da film bude dovoljno dug da se smatra jednim.

You should choose carefully what you tell me, Ava, because you can’t un-say it, and I can’t un-hear it.

Bobi

Filmu su dobro došli i drugi poznati glumci kao što je Kolin Ferel i Džon Malkovič. Oni su dali malo dinamici filma i većoj pažnji gledanja, ali to nije bilo dovoljno. To je dokaz da samo glumci nisu dovoljni za dobru priču. Možemo staviti deset najboljih glumaca i glumica u film, ali ako priča nema smisla i scenario nije dobro napisan, sve to pada u vodu.

Ovo je film koji trebate preskočiti, ne preporučujem ga nikome. Očekivanja su mi bila velika, ali sam razočaran. Zato je bolje da pogledate filmove koje sam spomenuo u tekstu nego ovaj.

IMDb: 5.3
Režiser: Tejt Tejlor
Žanr: Akcija, Drama, Kiminal

NASLOVNA: recenzijefilmova.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.