Noć vještica se slavi kao festival za malu djecu najviše u SAD-u, tako ova priča prati Hjubija koji, iako odrasla osoba, voli ovaj dan više nego djeca u gradu. To ga dovodi u avanturu njegovog života u kojoj će pokazati od kolikog je značaja gradu koji ga ne voli.

Rating: 3 out of 5.

Noć vještica je prošao, ali je filmovi ne prestaju stizati na ovu temu. Na Netfliks je stigla komedija o baš tom danu, ali nije za svakoga. Tema je uveliko već istrošena, ali ljudi idalje gledaju i žele svake godine još. To baš nije jasno, da li zbog straha u filmu ili samog dana koji budi u ljudima želju za hororima i strahom, još ne znam.

Kao i svaki film prije ovoga u kojem je glumio Adam Sandler i ovaj ima dosta mana. Većina njegovih filma je feel-good movie koji ima srećan kraj i komediju tokom trajanja filma. Nikada nije preporuka gledati njegove filmove, ali ako ipak volite Sendlera u glavnim ulogama onda ćete ga pogledati.

Priča prati Hjubija Dubusa (Adam Sandler) na dan Noć vješticau malom gradu Sejlemu. Te noći se desi pravo ubistvo koje će njega kao vjernog i posvećenog sugrađanina navesti da ga sam riješi. Nažalost koliko god se Hjubi trudi da taj dan učini sigurnim za djecu i ostale građane ovo nije mogao predvidjeti. Nažalsot i da je mogao ili znao niko mu ne bi pomogao. Znate on je pomalo osoba koju drugi ismijavaju, pogodtovo djeca, ali i njegovi sugrađani.

Can’t believe I don’t have a compass on my thermos.

Hjubi

Kada još neki sugrađani nestanu Hjubi počinje pratiti mnoge tragove koje će ga dovesti do osobe odgovorne za sve. Ali u tom putu će biti i jedna promjena koju nije očekivao. Simpatija iz škole se ponovo pojavljuje, ona ima djecu, ali i simptije prema šašavom Hjubiju. To je onaj ljubavni segment koji je bio beskoristan u čitavom filmu, ali bez njega to ne bi mogao biti srećan kraj.

Šta se u stvari dešava, ko je kriv za nestanke nekoliko osoba? Zašto je Hjubi jedini koji to ozbiljno shvata i a koji način će uspjeti rješiti slučaj trebate saznati u filmu.

Posebno što mi se sviđa, a napravljeno je da svima bude smješan segment kroz film, je termos boca koju Hjubi koristi za svakave poslove. Kao kišobran, lampu, dvogled i mnoga druga izneneđenja. Dok svi drugi građani ima svoje čudne karaktere koji će biti veoma smiješni i šašavi na svoj način.

Film je klasični „Sandler“, da ga tako nazovemo. Sve što znate o njegovim filmovima je ponovo stavljeno u ovaj. A taman kada sam pomoslio da će praviti bolje odluke u odabiru filmova u kome glumi. Ipak, to je Adam, nama uvijek poznat kao komedijaš.

IMDb: 5,2
Režiser: Stiven Bril
Žanr: Komedija, Fantazija, Misterija

NASLOVNA: looper.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.