Nevjerovatno, ali je već prošla jedna godina od premijere prve sezone Mandaloriana na Disney+. Drugom, već očekivanom sezonom dobijamo nastavak naše avanture i neočekivane zaplete našeg heroja.

Rating: 4.5 out of 5.

The Mandalorian je serija kreatora Džona Favroa o priči jednog lovca na glave u glaksiji veoma daleko. Serija je stavlja u fračizu filmova StarWars Džordža Lukasa u saradnji sa Disney+ produkcijom. Dobro, vjerovatno znate da je Dizni napravio novu trilogiju Star Wars i da je bla očajna, ali ova serija je nešto drugo. Potpuno novo i nevjerovatno oduševljujuće, gledano sa aspekta priče, scenarija, kinematografije i glume. Ova serija je savršen dokaz da glumci nisu bitni, koliko su značajne priče i osobe koje glumci glume.

Kinematografija je na drugom nivou u odnosu šta ste do sada gledali i znali o snimanju filmova i serija. Nova tehnologija koja se koristi u ovoj seriji, a nije greescreen, su ogromni monitori koji prikazuju pozadinu u mnogim scenama. Dok glumac je ispred njih i radnja teče. Nevjerovatno, ali to je stvarno tako. Pokušajte pogledati jako dobro, ali nikada nećete povjerovati da su to ekrani.

Nažalost druga sezona će biti
prikazivana jednom sedmično.

Podsjetnik za prvu sezonu

Dešavanje serije je smješteno pet godina nakon radnje filma Return of the Jedi (1983) i pada Imperije, sa glavnom ulogom Pedra Paskala kao Mandalorijana .Mando je lovac na glave i njegova ratnička obuka ga čini prilično dobrim u tome. Seriju započinje njegov zadatak da uruči nagradu zloslutnom bivšem zvaničniku Imperije Klijentu (Verner Herzog), ali kada se ispostavi da je dijete sa mističnim moćima, zvano beba Joda, Mandovi zaštitni instinkti počinju. Lovac na nagrade je bio siroče u mladim godinama, a sećanja ga navode da rizikuje sopstveni život da bi zaštitio bebu od destruktivnih moći.

I like those odds.

Mando

Sve čega treba da se sjetite: U čitavjo priči tu su Mando (Pedro Pascal), IG-11 (Taika Waititi), Cara Dune (Gina Carano), Greef Karga (Carl Weathers) i Moff Gideon (Giancarlo Esposito), a u središtu svega je bejbi Joda. Čak se završava podešavanjem za sljedeću sezonu, anonimni Mando pita, „Očekujete li da u galaksiji potražim dom ovog stvorenja?“ Da, Mando. Da.

Druga sezona – Epizoda I (spojleri)

Počinje tihom šetnjom u novi grad po noći. Naš Mando i bejbi Joda. On nastavlja avanturu u kojoj pokušava vratiti bebu Jodu njegovom narodu. Ali! Prvo mora pronaći druge Mandolorijance koji će mu u tome pomoći.

I’m a Mandalorian. Weapons are part of my religion.

Mandalorijan

Tokom prve epizode već naizlati na prvu osobu obučenu kao Mandolirijanac, ali to je samo šerif u njihovom čuvenom odjelu. Zajedno će morati sa Pješčanim ljudima (Sand People) morati ubiti svorenje koje prijeti uništenju malog grada. Za uzvrat Mando će dobiti odjelo nazad, a grad će biti siguran zbog mrtvog stvorenja.

Zajedničkim snagam uz fantastičnun bitku protiv ogromnog stvorenja završava se eksplozijom. Mando dobija odjelo, ali i novo poznastvo.

Posljednih nekoliko scena je ostavljeno zalasku sunca i misterioznoj osobi koja se okreće i prolazi pored kamera. Sada ko je on i šta mu je cilj, možemo saznati u sljedećoj epizodi.

IMDb: 8,7
Kreator: Džon Favroa
Žanr: Akcija, Avantura, Sci-Fi

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.