Pravi porodični detektivski film o maloj sestri poznatog detektiva Šerloka Holmsa. Enola je ovoga puta detektiv kojeg pratimo, njena misija je potraga za njenog majkom koja je nestala. U svom putu će otkiriti mnoge misterije i zavjere oko jednog čovjeka.

Rating: 2.5 out of 5.

Šesnaesti rođendan Enole (Millie Bobby Brown) je počeo na najgori zamisliv način. Njena majka je nestala,a ona je sama u kući i čeka dolazak starih braća Šerloka (Henry Cavill) i Majkrofta Holmsa (Sam Claflin). Svi znamo vrlo dobro ko je čuveni detektiv Šerlok Holms, a vjerovatno ste čuli i za njegovog brata Mjakrofta. Nažalost u ovom film nemamo doktora Votsona, vjeronog Šerlokovog pomoćnika u rješavanju slučajeva.

Radnja filma je smještena 1884. godine u Engleskoj, sa novim obrtom. Mlada Elona je sada u centru pažnje i mora uraditi ono što njena braća ne žele. Pronaći njihovu majku. U svojoj avanturi, koju će započeti bjegstvom od Majkrofta koji je želi poslati institut za žene, upoznaće mladog lorda koji je pobjegao od kuće u jednoj vožnji vozom. Njena potraga će biti razdužena, ali sa dobrim razlogom. Enola nikada nije bila u velikom gradu. Ona je odgajana od strane majke i ne zna pravila ulice koje će morati naučiti na težak način.

Gluma Majli je bila odlična, njeno lomljenje četvrtog zida je bilo zanimljivo, ali nepotrebno. Dok su Herni Kavil i Sem Klaflin imali uloge koje su lako mogle biti samostalan film, ali će sada biti još lakše zaboravljene.

Sometimes you must dangle your feet in the water in order to attract the sharks.

Zasnovan na seriji knjiga Nanci Springer „Misterije Enole Holms“. U originalnim Doileovim pričama nikada nije pomenuta mlađa sestra. Neki čitaoci pretpostavljaju da bi mogao postojati još jedan Holmesov brat, navodeći činjenicu da Sherlock nikada nije spomenuo da ima brata (Majkrofta) dok se nije pojavio u ulici Bejker.

Nadam se da znate da je ovo rimejk i da ovo nije prvi put da čujemo za Šerlokovu sestru. NJen pomen postoji u BBC-jevoj seriji Sherlock (2010-2017), koju preporučujem da pogledate ako niste već. Ona je smjestila Šerloka u moderno vrijeme sa svim protivnicima koje on ima.

When looking to travel incognito, it’s safest to travel as a widow. People are always anxious to avoid conversation about death. Widows scare them. And there’s no better disguise than fear.

Ovaj film je jedan od onih na koje ćete slučajno naletiti i pogledati. Za mene je bilo potrebno malo vremena da shvatim potrebu za nekim scena u filmu. Mnogo je nedostataka, kao što misterija i genijalnost likova.

IMDb: 6,6
Režiser: Heri Bredbir
Žanr: Avantura, Kriminal, Drama

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.