Nekada se pitam da li je bolje uraditi remejke starih filma novom tehnologijom, nego uraditi originalan scenaraio. Zato evo dobre prilike da pogledate još jedan reboot filma iz davne 1940. godine i mini-serije iz 1997. godine.

Rating: 3.5 out of 5.

Godina je 1927. mlada djevojka (Lily James), sekretarica gospođe Van Hoper (Ann Dowd), u slobodno vrijeme voli uživati u divnim sunačanim danima ljeta u Monte Karlu. Tada upoznaje gospodina Maksima De Vintera (Armie Hammer) koji je više nego šarmantan i kako sanznajemo veoma bogat, ali ne i savršen. Od početka čujemo i znamo da je izgubio ženu, Rebeku, koja je je umra šest mjeseci ranije i da ga je to uništilo.

Show me an eligible bachelor and I’ll show you a room full of women acting like they’ve lost their minds.

Mrs. Van Hopper

Film je misteriozan, ali bez napetih scena ili elemenata horora koje sam očekivao. Početak je klasična ljubavna priča o ljubavi na prvi pogleda. Nakon toga kao i svaki film počinjemo uvidjeti da sve nije tako sjajno u životu jedne osobe u ovom slučaju De Vintera. Njegova prošlost, smrt žene, ga je ostavila slomljenog i veoma ranjivog u situacijama kada se ime Rebeka pomene.

Kada nova gospođa De Vinter dođe u njegovu palatu, koja se može smatrati malim dvorcema sa deset članova osoblja, stvari ne idu tako glatko. Jedna od osoba koju ona prvu upozna je dugogodišnja pomoćnica Denvers. Njena priča nije jasna od početka, ali kako film odmiče sve smo više svjesni njene uloge u palati i misterije koja se vrti oko smrti Rebeke.

Postoji još nekoliko likova koji će biti značajni za priču i budućnost ovog braka, ali o njima više saznajete gledanjem filma. Sve ostalo je pokriveno tim plaštom o Rebeki i De Vinteru, svi pričaju kako su oni imali savršen brak i da je niko neće moći zamjeniti. Rebeka je u očima svih bila boginja, što stavlja pritisak na našu junakinju i proizvodi probleme prilgođavanja u novom bogatom okruženju.

He’ll never be happy. She was the love of his life.

Denvers

Baš kao u knjizi i prethodnoj adaptaciji filma Hičkoka iz 1940. godine, mladoj djevojci nikada ne daju ime, dok se ime Rebeka odnosi na gospođu De Vinter. Jedna scena tokom filma je bila definitivno urađana kao čast prema filmu Alfreda Hičkoka iz 1963. godine „Ptice“, sa rojevima ptica koji su se nadvili nad palatom. Na taj način su kreatori pokušali gledaocima da pošalju poruku o prethodnoj adaptaciji ovoga filma, ali su time i stvorili veliki teret prilikom ponovnog snimanja filma koji je režirao Hičkok prije 80 godina.

Postojala je i još jedna adaptacija ove knjige u vidu serije iz 1997. godine pod istim imenom. Ova britansko-njemačka televizijska mini-serija od strane kreatora Džima O Brena je više nego zaboravljena u istioriji.

IMDb: 6,0/10
Režiser: Ben Vitli
Žanr: Drama, Misterija, Romansa

NASLOVNA: news.newonnetflix.info

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.