Čak 14 godina je prošlo nakon premijere prvog filma o humorističnom novinara iz Kazakstana. Borat je ponovo obukao svoje sivo odjelo i uputio se u SAD sa nevjerovatnim zapletom koji donosi odličan humor.

Rating: 4 out of 5.

Kada čujete ime Borat ulogu Saše Barona Koena sve vam je jasno. Prvi dio filma, čak je i teško reći da je to prvi dio jer nismo očekivali nastavak, izašao je 2006. godine pod punim nazivom Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Saša je scenarasti prvog i drugog filma sa još nekoliko osoba ne tako vrijednih pomena.

Drugi film jednostavnije poznat kao Borat Subsequent Moviefilm premijerno je prikazan na Amazon Prime 23. oktobra 2020. godine. Dok je puni naziv filma legendarno dug kao i prošli: Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan

Michael Penis, I brought girl for you!

Borat

Četrnaest godina je prošlo nakon što se Borat vratio u svoju otadžbinu Kazakstan i donio svoj dokumentarni film. Ubrzo se pronašao u velikom problemu. Po povratku dobio je velike osudu od države i bačen je u gulag da radi do kraja života kao kaznu što ih je osramoto u svijetu.

Borat dobija još jednu priliku da ispravi ime i odvede mladu u SAD kao mito za političkog lidera Majkla Pensa podpredsjednika SAD-a. U ovom djelu njemu se pridružuje njegova ćerka Tutar (Maria Bakalova) koja će on pokloniti Pensu. Ona je odlična osoba za novu film i time dovodi Borata u probleme i nove izazove tokom njihovog putovanja. Ovaj put Borat je poznat u SAD-u i mora nositi maske kako bi se sakrijo od ljudi na ulicama, njegove maske su urnebesne.

Dok Borat boravi u SAD-u državu su pogodili prvi slučajevi koronavirusa i to je jako bitna tema filma koja se provlači. Među ostalima su politika, predsjednik Tramp, feminizam i naravno „čudovišta“ jevreje.

I found a new book which only tells the truth. It’s called Facebook. I learn so many facts there. Like, our nation’s proudest moment, the Holocaust, never happened

Tutar

Ova dva filma su fantastičana prilika za ismijavanje SAD-a, načina života, ali prikazivanja mnogih stereotima, rasizam i mnoge probleme na veoma humorističan način. Sminljeni su na tako originalan način, mokumentari na vrhovnom nivou.

Jedan primjer je scena u kojoj Borat prekida govor Majka Pensa sa maskom Donalda Trampa, što se stvarno desilo. U filmu je prikazano da se Borat oblači u svoju masku Donalda Trampa, taj deo je snimljen nakon CPAC-a 2020. godine, jer je Saša zapravo nosio šminku i kostim ispod ogrtača KKK (saznaćeš više u filmu za ogrtač) prije nego što je prekinuo Majka Pensa.

Ako niste pogledali čuveni filma Borat iz 2006. godine, sada je prava prilika da pogledate oba u kompletu i svoje veče ispunite humorom.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.