Jedan od pokušaja vester filma koji ima doze ciničnosti i mnoga nejasnoća, sa trajenjem od dva sata je baš onakav kako zvuči. Trošenje bilo čijeg vremena i pameti.

Rating: 2 out of 5.

Nešto novo dolazi svakoga dana na Netfliks, ali to ne znači da će svaki put biti nešto fantastično i vrijedno gledanja. Naziv filma Damsel u nekom od značenja predstavlja neudatu ženu, što nas dovodi do poente filma.

U divljem zapadu krajem 18. vijeka, mladi momak Samjuel Alabaster (Robert Pattinson) putuje da spasi djevojku Penelopi (Mia Wasikowska), koju je kidnapovao poropalica i kriminalac Anton Kornel. On je svoj dugi put preko teritorije amerike putovao u potrazi za njom. Njegov cilj je spasiti ljubav svoga života i u tom trenutku pitati je da se uda za njega. Kao poklon, on je Penelopi kupio patuljastog konja ili ponija, koji je po njegovim riječima ona uvijek željela imati.

Regular horses don’t have names, they’re just, uh, you know, regular.

Sam film je potpuno loše iskombinovan, postavljen i snimljen. Svaka scena izgleda kao je trenutak za smiješ, ali nikada do kraja, do tog trenutka da se smijete. Jednostavna priča, ali nedostak smijera u kojem je film trebao ići.

Spoilers Alert!

Priča je kliše, koji ima mali obrt kada saznamo da Penelopi nije kidnapovana, ali do tada je već kasno. Jer je velika šansa da ćete prestati gledati film do tog momenta. Nemamo čak ni dobru glumu, ali imamo smijeh prema filmu, jer se smijemo koliko je loš.

Šta se u stvari desilo u filmu?

Smjuel je bio zaslijeljen ljubavlju prema Pelenopi, do te mjere da nije vidio da se on njoj ne sviđa. Ona nije htjela ništa sa njim. Svoj novi život je započela sa Antonom u šumi u maloj kolibi. Bila je srećnja sa Antonom, dok Samjuel i jedan lažni sveštenik, Henri koga glumi jedan o režisera David Zelner koga je on unajmio, ne upucaju u glavu Antoma. Ovo je jedini dio filma koji ima smisla kao neka radnja koju biste voljeli vidjeti. Ostale scene su samo razgovori i nepotrebne priče koje ne šalju nikakvu poruku.

Čak ta scena podsjeća na Tarantinove filmove koji imaju scene koje se toliko brzo dešavaju i sve moguće je ubačeno u te scene. Krv, ubistvo, deranje i trčanje, sve u jednoj sceni koja se dešava u jednoj minuti koja je najzanimljivija.

I hate to break it to ya but, ain’t gonna be no better out here, things are gonna be shitty in, new and fascinating ways.

Ovo je priča o ljubavi koja će vas zbuniti svojim vrhunce, a krajem koji nije ni trebao postojati. Film je loše ocjenjen na IMDb-ju sa rejtingom od 5,6/10. Što spada u jedan od filma koji ne trebate gledati, a da sam ga ja pogledao i pisao o njemu.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.