Vau! Kako uzbudljiva serija na Netfliksu za sve ljubitelje žanra horora i misterije. Serija The Haunting of Bly Manor prati priču jedne uklete kuće u Engleskoj koja sama po sebi da je utisak velike misterije i smrti.

Rating: 4.5 out of 5.

The Haunting of Bli Manor je nova horor-drama serija na Netfliksu koju je napravio Majk Flanagan, a donekle je zasnovana na horor noveli The Turn of the Screv iz 1898. godine Henrija Džejmsa. Takođe je bio scenaristima na filmovima: Hush, Gerald’s Game, Doctor Sleep, Before I Wake.

Ovo je nastavak serije The Haunting of Hill House (2018) i druga postavka u antologijsku seriju The Haunting. Iako su se kreativni tim i mnogi glumci iz Hill House-a vratili u Blaj Menor, narativi dve serije nisu povezani. To ne znači da ne možemo misliti da su ipak na nekoj dubiti povezani jedna sa drugom.

Serija je nešto drugačije, jer smo navikli na stalne horor filmove koji izlaze stalno. Dok pravu seriju u ovome žanru nismu dugo vidjeli. Sada je pravi trenutak da pogledate nešto što će vas oduševiti. Jer svaka epizoda nosi nešto novo u priči koja se samo otvara kako radnja teče.

Dead doesn’t mean gone.

Flora

Priča prati mladu djevojku Deni Klejton (Victoria Pedretti) koja se preselila u London u potrazi za novim poslom i drugim životom. To nije ostvarili u Londonu, ali joj se prilika javila kada je u oglasu pronašla posao da školuje dvoje djece, Floru i Majlsa. Najbitinije dvije osobe su djeca i ono šta oni vidi, a drugi ne. Njihov život je tragičan. Izgubili su roditelje u nesreći u Indiji i sada je njihovo staratelj ujak Henri (Henry Thomas)koji nikada ne dolazi u posjete. Zašto ne? To ćete otkriti u posljednjim epizodama serije, ali za sada to nije bitno.

Deni za počinje život u velikoj kući u kojoj živi još nekoliko osobe sa svojim pozadinama koje će do kraja serija biti bolje nego sve prethodno što ste gledali. Među njima je baštovanka Džejmi, kuvar Oven i pomoćnica Grous. Svi oni su tu da pomognu Flori i Majlsu tokom odrastanja.

 „It’s you. It’s me. It’s us.“

Od pete epizode sve se okreće. Priča dobija svoj pravi zaplet i prave trenutke straha i jeze od kojih ćete upaliti svjetlo u vašoj sobi. Sva ta izolazica od grada i drugih ljudi je ovu seriju dodatno napravila jezivijom i misterijoznijom za gledanje. Prve pojeve duhovo se mogu primijetiti i tokom prve epizode, ali dobro gledajte ako želite da ih primjetite. Takođe je zanimljivo koliko djeca dodaju jezivošću seriji svojim ponašanje i dijalozica. Jednostavno se sve dešava na čudan način i niste svjesni šta će se desiti kasnije u priči.

Oduševljen sam pričom, scenama i tim momentima napetosti koje ima. Svakako ima te trenutke kad biste odustali, jer je priča usporila, ali vrijedi čekati. Sve je povezano i što više gledate imate potpuniju priču. Definitivna preporuka za gledanje ili još bolje bindžovanje.

The Haunting of Bla Menor premijerno je prikazan na Netfliksu 9. oktobra 2020. godine.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.