Nova mini-serija na Netfliksu je mali odmor od futurističkih i nestvarnih dešavanja dosadašnjih serija koje su pravili. Oktoberfest je priča o nastanku festivala kakog ga danas znamo i premoznajemo.

Rating: 3.5 out of 5.

Radnja serije je smještena u 1900-u godinu u Minhenu i prati priču više porodica koje se bore za svoje mjesto na festivalu. Za mnoge to mjesto znači opstanak porodice i tradicije, a za druge bogaćenje i vizija šta će festival predstavljati iako to znači da će morati neko morati stradati.

Najveći dio priče se okreće oko porodice Prank i Kurta Pranka koji je jedan od najbogatijih ljudi i njeg životni san da bude proizbođač piva prve klase. Svo san će pokušati ostvariti putem izgradnje velikog šatora za festival Oktoberfest koji će dominirati na festivalu. Njegov problem, konkurencija. Druge, tradicionalne industrije piva koje neće prodati svoje mjesto na festivalu i dozvoliti izgradnju. Porodica Hoflinger je jedinia koja se ne predaje, ali po koju cijenu. Šta će se desiti i ko će pobijediti bitku za prodajom piva možete oćekivati, ali ne i za sigurnošću znati kako će se sve završiti.

Da. Serija ima ubistava, nesreća, ali i drame, ljubavnih priča, seksa i požude i pohlepe. Sve je to smješteno u šest epizoda koje na mnoge načine imaju svoje momente ali ne i puni sjaj.

Oktoberfest: Beer & Blood je serija na njemačkom jeziku, što može mnogima stvoriti problem prilikom gledanja. Naravno, možete pogledati sinhronizovanu verziju na engleskom, ali tada jednostavno nije vrijedno gledati sav trud koji su glumci uložili, da biste vi prebacili na drugi jezik. Morate zapamtiti ovo je serija, neko se potrudio da vam predstavi dio istorije kako je stvarno bilo. Ovo pišem zato što je serija bazirana po istinitim događajima i to uvijek daje bolji ton seriji ili filmu.

Polamo je poznato, vidi se uticaj i sličnost seriji Peaky Blinders, pa čak i serija sa naših prostora Senske nad Balkanom. Kiriminal, misterijozne osobe i ubistva. Nepravde i sudbine naših likova su već napisane i time neizbježne i providne tokom serije.

Ono što serija nikako ne uspijeva je da nas oduševi. Serija je dobra, dramatična. Dizajn svega je super, osjećamo se kao da je to vrijeme, ali propušta priliku da nas oduševi i ostavi bez daha. Većinu stvari znate ko radi, ko je kriv, ko je ko i šta će se sljedeće desiti.

To je dovelo da ova serija bude samo propraćena jedni gledanjem i zaboravom iz postojanja u našim mislima. Čak ni pomen, ni preporuka prijatelju.

TREJLER:

Zanimljivo je to da iako je serija izašla na Netfliksu, jednostavno nisam uspio pronaći zvanični trejler. Samo kopije ili loše kvalitete snimaka.

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.