Već duže vrijeme tražim filmove na ovu temu, spora priča, dugo trajanje filma, dosta dijaloga i razmišljanja samih likova. Film je slučajna priča mlade žene u SAD-u koja se pored svojih problema sa depresijom i akcioznošću mora boriti sada i sa pljačkom svoje kuće i neodgovornošću vlasti zakona.

Rating: 3.5 out of 5.

Koliko puta smo se susreli sa pričom da policija nije reagovala na neki mali zločin kao što je krađa nakita ili čak bicikla. Ovo je priča o Rut (Melanie Lynskey) čiju je kuću neko opljačka. Ali, priča je mnogo šira od same pljačke. Rut je veoma neobična osoba. Ona ima mnogo probleme u svom životu, pije brojne tablete. sve to je uzrokovano ljudima oko nje, koji ne primjećuju njeno postojanje, ona vidi sebe kao zrno pjeska u pustinji. Tek kada se surela u lice sa policajcem i shvatila da joj niko neće pomoći. Čak i kada pronađe svoj ukradeni laptop policija ne radi ništa povodom toga. Zato uzima stvar u svoje ruke i počinje da se ponaša drugačije. Čitav film je njeno oslobađanje iz te zone komfora i ćutanja. Postaje glasna i kontačno je svi primjećuju, ali čak i više nego što je ona to htjela.

Ona je došla do svoje granice podnošljivosti ljudi. Sada je novi list koji nikada do sada nije okrenula. Film je odlična prilika i uvid u jedan život mlade osobe koja se bori sa brojnim problemima. Kroz njenu priču vidimo značaj upoznavanja nove osobe u životu i granice koje to može promijeniti.

Kroz svoju avanturu ima neobičnog saputnika, novog komšiju (Elajdža Vud) koji svojim ponašanjem koje podsjeća na bipolarni poremećaj. On daje fenomenalni skok tokom spore priče. Ostavlja trag koji omogućuje novi početak Rut i doprinosi sreći u nivom žuvotu koji dobije na kraju filma. Ali! Do tog trenutka, Rut će morati sa pobijediti najveći izazov u svom životu, a to je samoća.

Film daje nevjerovatnu priču jedne osobe koja se bori sa mnogim problemima. Nekako to izgleda kao da ima svaki porblem, ali se ljudi ophode prema njoj kao d aima sve na svijetu i da ne treba dramiti oko bilo čega. Ovo je nekako problem koji možemo vidjeti i u stvarnom svijetu i osjetiti takvo ophođenje prema sebi ili prema nekome drugom u vašem okruženju.

Svakako dobra preporuka za ljubitelje filmova dramatične, tužne priče i dobre poruke koju možete izvući kroz mnoge scene.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.