White Boy Rick je drama o jednom dječaku u Americi koji se zbog teškog života upleo u biznis svog oca. Nakon toga biva uvučen u nešto što će ga koštati više od ponosa i novca.

Rating: 3.5 out of 5.

Film je inspirisan istinitima događajem koji se desio 1980-ih godina Detroidu, Mičigen, dok je snimanje filma bilo u Klivladnu Ohajo. Ova adaptacije priče dječaka Rika (Richie Merritt), a sada već čovjeka srednje dobi će vas navesti na mnoga pitanja. Jedno je za mene bitno. Da li su opravdani njegovi postupcu prije velikog finala?

Priča prati porodicu Vešer koja živi teškim i na prvu sliku jako prosječnim životom, dok ne shvatimo da je i taj prosjek stečen zahvaljući kriminalnom djelovanju Ričarda (Matthew McConaughey). Ričard se bori da odhrani svoju djevcu Rika i ćerku Dovn (Bel Powley), koja ima problematično dilera kao momka. To je stvorili kod nje zavisnost od droge i raspad porodice, ubro nakon toga i sa Rik upada u problem dilovanja droge. Takođe bitna činjenica je priča koja je ispriča, dok je film izašao u 2018. godini možemo izražiti šta se desilo nakon toga sa njim. Kraj filma je obećavao dobro za njega, ali se nažalost to nije obestinilo.

When I first saw you I knew you were going to be bigger than me.

Sve se obrće oko Rika koji ni sam ne može vidjeti pravi put koji treba izabrati. Umješan je u dilovanje droge zbog FBI agenata koji žele da im pomogne da ih uhapse. Kasnije kroz priču saznajemo mnoge razloge i pozadinu priče njegovog oca, ali film samo teče i to jako sporo. To je ono šta je ubilo ovaj film. Taj slow-burn, dugo gorenje, kada ne vidimo kraj. Toliko dobar potencijal, ali ne iskorišten na pravi način čak i sa ovako dobrim glumcima.

Takođe bitna činjenica je priča koja je ispriča, dok je film izašao u 2018. godini Rik je još uvije bio u zatvoru. Kraj filma je obećavao dobro za njega, ali se nažalost to nije obestinilo. Sve dok jula 2020. godine kada je nakon 32 godine pušten na slobodu.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.