Od prošlog mjeseca se konstantno priča o ovom filmu i šta očekivati od njega. Fantastična glumačka postava na čelu sa Tomom Holandom i Robertom Patinsonom je ispunala sva očekivanja.

Rating: 4 out of 5.

Početak svakog dobrog filma počinje naraciom dubokog glasa koji nas upućuje u okolinu i ljude koje ćemo pratiti. Tako i ovaj film ima odličnu naraciju koja dodaje efektu usješne priče i imamo je tokom čitavog filma u najboljim trenucima-

Film je djelo u produkciji Netfliksa, režisera filma je Antonio Campos, rađen je po knjizi pod istim nazivom autora Donalda Reja Poloka. Smješten u vrijeme nakon Drugog svjetskog rata do 1960-ih godina u državama Ohajo i Zapadnoj Virdžiniji. Prati priču više porodica i soba koje se prepliću u jednu povezanu priču spletom okolnosti. Pored već ponutih glumaca Toma Holanda i Roberta Patinsona imamo velike holivudske glumce Bila Skarsgora kojeg možda znate po ulozi Penivajza iz filma IT (2017), Hejli Benet i Rajli Kio. Film je pokazao iako svojim žanrom slow-burn filma da ima veliki potencijal za gledanje i duboko razmišljane o postupcima našig protagonista.

Sa preko dva sata dužine ovaj film je dobro odrađen triler koji ćemo pamtiti po mnogim nagradama. Nadam se. Na početku malo zbunjujuć, zbog straha da neće preći u fikciju ili prekoplikovanu priču koja bi nas ostavila u čuđenju i nejasnoćama. Ali! Čekanje trenutka kada se pojave Holand i Patinson na ekranu se isplati. Sve prije toga je bila odlična priprema za njihove likove koji su više nego dobro odglumili.

Some people are just born to be buried.

Priča prati porodicu Rusel, primano dok imamo još nekoliko bitnih parova i likova, ali oni su najbitniji. Kako film počinje tako nam i narator objašnjava ko su te osobe. Za početak se upoznajemo sa Vilardom Ruselom (Bill Skarsgård) ocem Arvina (Tom Holland) koji upoznaje svoju ženu Šarlot (Haley Bennett). Njihov mračni put života i samog filma je počeo nakon što se Šarlot razbolila i umrla. Tu vidimo dosta elemenata religije, koja će biti jedan od glavnih segmenata filma. Nakon toga vrijeme prolazi skoro deset godina i svoje lice pokazuje Holand u ulozi Arvina, mladog momka koji se preselio u kući svoje bake, gdje ima polu sestru Leonor (Eliza Scanlen) koja je takođe izgubila majku.

Sve vrijeme smo pripremani za vrhunac filma, da vidimo kada će početi taj triler koji čekamo. I dobili smo priču koja će se toliko uklopiti u čitavu dosadašnju priču, razjasniti misterije nekih ljudi. Taj vrhunac je dolazak novog sveštenika u crkvu, Teagardina (Robert Pattinson), koji od samog dolaska u njihov mali grad izgleda veoma čudno. Gluma Patinsona je bila na najvećem nivou koji sam do sada vidio. Uklopio se u tu ulogu kao da je uvijek bi ta osoba i stvorio napetost svojom prisutnošću.

Definitno vrijeda gledanja.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.