Nakon tri decenije dobili smo nastavak i kraj avanture Bila i Teda, koji žele ujediniti svijet svojom muzikom. Iz budućnosti ipak dolazi opomena da još to nisu uradili, sada već kada imaju djecu pokušavaju još jednom spasiti svijet i vrijeme.

Rating: 3 out of 5.

Sve je počelo davne 1989. godine kada je prvi film Bill & Ted’s Excellent Adventure i sa nastavkom Bill & Ted’s Bogus Journey 1991. godine. Tako da 29 godina nakon drugog dijela filma dobili smo treći koji je zatvorio tilogiju. Vjerovatno nikada nije planirano, ali kako zadnjih nekoliko godina imamo stalno nastavke filmova iz prošlog vijeka i ovo je bilo moguće.

Bill&Ted trilogija je jedna komedija o avanturi dva momka koji žele biti svjetske zvijezde sa svojom ne tako dobrom muzikom i lošim talentom. Ali njihovo ponašanje i trapavost ih stavlja u iskušenje. U prvo dijelu saznaju da će baš njih dvojca, Bil (Kijanu Rivs) i Ted (Aleks Vinter), spasitit i ujediniti svijet svojom hit pjesmom. To im je rekao Rufus, iz daleke budućnosti, koji će ih poslati na avanturu da polože test istorije i time omogući im da postanu muzičari, u suprotnom bi otišli u vojsku. Sa mašinom za putovanje kroz vrijeme, koja je bukvalno telefonska govornica, traže najpoznatije ljude kroz istoriju da im pomognu oko testa.

Ted… We have a destiny to fulfill. Think about our fans, dude!

Bil

Istorija ih je dobro poslužila u prva dva dijela, svijet je bio spašen, ali idalje pjesma nije bila napisa. Zato u najnovijem dijelu pratimo Teda i Bila koji su sada odrasli i imaju ćerke Keli i Teu. Sada moraju ponovo pronaći način da spase svijet i postojanje univerzuma u finalnom činu filma.

Ne tako zanimljiva priča, ali gluma kojoj je Kijanu, pa čak i Aleks prikazali vratila me je u prvobitni dio i oduševila. Film nije tako dobar, ali nije ni trebao biti, jer ovo je priča o spašavanju čovječanstva u žanru komedije.

Trivia

Kada je snimanje započelo, Kijanu Rivs je imao 22, a Aleks Vinter 21 godinu, mnogo bliže srednjoškolskom uzrastu od tipičnih holivudskih produkcija. Bil i Ted je od 2020. godine konačno trilogija sa najnovijim filmom Bill & Ted Face The Music (2020). Film je snimljen 29 godina nakon drugog dijela filma 1991. godine, a 31 godinu nakon originalnog dijela.

Bill&Ted Face The Music (2020)
Režiser: Din Pariston
Glume: Kijanu Rivs, Aleks Vinter
Žanr: Komedija, Avantura, Sci-Fi, Muzika
IMDb: 6,3/10 – 13.500 glasova

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.