Danas nije lako napraviti nešto originalno i smiješno što će trajati više od dvije sezone, pogotovo danas kada stalno dobijamo kopije svega što je već snimljeno. F is for Family daje neku originalnost, ali dosta se oslanja na humor koji smo vidjeli u drugim crtanima.

Rating: 4 out of 5.

Ovaj crtani prati malo bolje svoj tok radnje, sve što se desi još u prvoj epizodi postoji i u drugima kao posljedica. Smješten u godinama kada je SAD u krizi, kada rasizma postoji (više nego danas) kada su stereotipi istiniti i upijeh u karijeri najbitniji. Ono što stvara ovaj crtani zanimljivim je to prepoznavanje iskustava koje smo mi u našim porodicama imali.

F is for Family je crtani produkcije Netfliks koji prati porodicu srednje klase, Frenka i Suzan, muža i ženu koji pokušavaju školovati svoju djecu i živjeti boljim životom. Ali! Sve to je poznato i život ne ide kako su oni zamislili, šta više život im se okreće naopaka nakon nekoliko loših odluka. Oni imaju troje djece Kevina, najstarijeg sina, koji je propalitet u školi i želi da bude rok zvijezda. Bil je njihov drugi sin, koji pati od ljubavi i vremena kada je pred vratima puberteta i njihova mlađa sestra Morin koja je malo nevinšce koja je tatina princeza koja je savšena u školi i sluša roditelje.

I will put you through that fu*king wall!Frank Murphy

Priča se okreće kada uđemo u svijet roditelja Fenka koji radi na aerodromu i pokušava postati menađer, ali sve to propada kada dobije otkaz i život postane samo preživljavanje. Njegova žena Suzan je klasična domaćica u tom vremenu. Žena koja je samo majka i nema posao, niko je ne vidi kao ništa drugo i to polako uzima svog maha. Dolazi do treuntka kad shvati da će ona morati raditi da nahrani porodicu i ništa je neće zaustaviti u tom putu, ni hrpa muškaraca koji vode firmu u kojoj oni rade.

Crtani ima odličan zaplet oko tog problema prosječne porodice u SAD-u, ali potpunu sliku daju njihove komšije. Imamo svakakve ličnosti, od kripti komšije koji svakoga prisluškuje do hipika koji se drogira i ima sve pare na svijet.

I don’t need a $25 bible to teach me about God! I almost bled out in Korea, alright!? I have met God!Frank Murphy

Odlična stvar koju su uradili tokom pravljenja ovog crtana su mali ester-egg iz različitih filmova i stvarnih dešavanja u svijetu. Definitivna preporuka za sve koji žele da se nasmiju i iskuse živote američke porodice koja se raspada, ali idalje uspijeva da prevaziđe sve probleme kroz četiri sezone.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.