Rijetko je danas pronaći seriju kod koje će druga sezona nadmašiti prvu, ali ovo je odličan primjer. Svako ko je gledao prvu sezonu, već je bio oduševljen sa serijom, ali sada će je pamtiti kao nešto još bolje.

Rating: 4.5 out of 5.

Naših sedam junaka nisu se samo vratili u vidu nove sezone, već i u novom vremenu. Sada su putovali kroz vrijem da bi izbjegli apokalipsu u današnjici i zaglavili su u 60-im godina. precizinije u 1963. godini u Dalasu. Problem je što se vraćanjem kroz vrijeme promijenjen tok istorije zbog određenih stvari koje su oni uradili dok su tamo. Sreća je što je Five došao tačno u novu apokalipsu koja je nastala zbog toga što predsjednik J.F.Kenedi nije ubijen. Čitava serija traje 10 epizoda koje predstavljaju 10 dana prije apokalipse. Five će morati sada ujediniti porodicu koja je podjeljena mržnom i vremenom u kojem su doputovali. Svako od njih je došao nekoliko mjeseci ili godina različito od ostalih i morali su napraviti nove živote da bi preživjeli.

Podsjetimo se prve sezone!

Zamislite grupu junaka toliko problematičnih psihičkih stanja, da svako od njih može predstavljati psihijatrijski slučaj. Od zavisnika od droge, preemotivne osobe, osobe sa daddy issues, neprihvaćenosti, odbačenosti, kompleksa heroja. Svako ima svoj problem u životu zbog jedne osobe, njihovog oca koji ih je usvojio kao bebe. Ko su oni u stvari?

Istog dana 1989. godine rođene su 43 bebe širom svijeta čije majke nisu bile trudne dan prije. Jedna osoba je ovo vidjela i kupila/usvojila sedam beba koje će postati naši junaci. Njegovo ime je Redžinald Hargrevs (Colm Feore), misterijozna ličnost koja tek dobija otkriće ličnosti u drugoj sezoni. Prva je ta koja je pokazala njegov nedostatak ljubavi prema toj djeci kojoj nije dao ni imena već ih je zvao projevima od jedan do sedam. Sezona je počela na sahrani Redžinalda, njihovog oca, njih šest se okupilo sa različitih mjesta i došlo dati počast čovjeku koga svi mrze zbog načina na koji ih je odgojio. Redžinald je htio napraviti jedinicu superheroja koji će spasiti svijet od bilo koje opasnosti, po bilo koju cijenu.

We didn’t choose this life, we’re just living it.Five

To je dovelo do trenutka kada su još bili klinci da na misliji pogine jedan od njih. U pitanju je Ben sa moćima prizivanja krakena iz svoga tijela. Zanimljiva je priča oko Bena pošto ga viđamo stalno zahvaljujući Klausu (Robert Sheehan) koji ima moć da vidi duhove i da ih prizove i kontroliše. Sve to je uzelo veliki dio njegove mentalne stabilonosti, počeo se drogirati i alkoholisati samo da bi izbjegao glasove. Dok je kao ličnost jedna od najsmješnijih od njih sedam. Ostale heroje akademije čine Dijego (David Castañeda) profesionalni ubica koji ima kompleks heroja gdje mora sve ispraviti, jer niko drugi neće; Luter (Tom Hopper) fizički najjači među njima, njegova koža je jaka, ali zbog jedne nesreće njegovo tijelo liči šimpanzinom, njegov problem je neprihvaćenost od strane oca, koji ga je na kraju i poslao na Mjesec da ga navodno istražuje; Alison (Emmy Raver-Lampman) u koju je Luter zaljubljen, ali nikada to nije priznao, ima moći kojoj omogućavaju da ljudima šapatom naredi da urade bilo šta. Posljednja, ali na pravi pogled i nebitna osoba je Vanja (Ellen Page) koja nema moći i samo je član te porodice.

War. Such a fascinating concept. A temporary salve for a permanent human flaw. – The Handler

Zanimljiva osoba koja ih sve povezuje nakon smrti oca je Five ili ti broj Pet, koji je kao dijete dok je učio oko svojim moći koje su bile teleportacija, pokupao skočiti kroz vrijeme. To je bilo uspješno samo zato što je uspio skočiti kroz vrijeme, ali u 2063. godinu gdje je ostao zaglavljen 45 godina. Sada kao stari čiča pronalazi ga grupa zvana kao Komišn koja prati tok vremena i istorije i pokušavaju spriječiti bilo kakvo iskrivljenje prošlosti. Five je radio za njih, ali shvativši da njihov cilj nikada neće biti zaustavljanje apokalipse to pokušava uraditi sam sa svojom porodicom.

Around me, you don’t have to apologize just for existing.

Ono što moram reći vezano za drugu sezonu je da ćemo definitivno dobiti i treću sezonu, zahvaljujući kraju ove. Veoma mi je drago da je priča ovako tekla i da su na odličan način završili sezonu. Serija je dostpuna na Netfliksu od 31. jula.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.