Film koji je više Groundhog Day (1993) nego bilo koji drugi filma sa istom premisom. Pokazao je da samoća u jednom danu dugom čitavu vječnost može biti jako teška za osobu.

Rating: 3 out of 5.

Šta je stvarno bitno navesti kao razliku je vrijeme i mjeste gdje se radnja dešava i način na koji naši likovi to preživljavaju. Oba filma su bazirana kao komedije, ali kao duboko depresivan prikaz osoba koje su nesrećne svojim životima kao pojedinci.

I guess you followed me. It’s one of those infinite time loop situations you might have heard about.Nyles

Radnja filma počinje vjenčanje u Palm Springu na kojem Najl (Andy Samberg) i Saru (Cristin Milioti) koji su tu da proslave spajanje dvoje ljudi u bračnu zajednicu. Na početku odmah ne znamo da je u pitanju jedan začarani krug koji jedino Najl preživljava. Film teče do trenutka kada u svoj beskonačno besmisleni život uvuče Saru. Najl koji je tu već toliko dugo da i sam ne zna koliko je dana prošlo, uveliko je pomiren sa činjenicom da je zaglavljen tu. Sara ne prihvata tu činjenicu i traži razloge postojanja ovog beskonačnog kruga, ali ih ne nalazi. Pokušava uraditi sve bolje svakog dana i uviđa kakva je ona osoba u stvari, saznajemo kroz to putovanje šta je sve uradila i kako se osjeća povodom vjenčanja. Da bi vam bilo jasnije, reći ću da se to vjenčanje njene sestre.

Šta je sa Rojom? Pitanje na koje želim odgovor? (spojler)

Ko je Roj? Roj (J.K. Simmons) je jedna od osoba koju je Najl dok su bili pod uticajem droga uveo u ovaj beskonačni krug preživljavanja istog dana zauvijek. Nije to uradio namjerno, već zbog toga što je Roj rekao kako bi bilo dobro živjeti ovako svakoga dana, ne znajuci da će to Najl bukvalno shvatiti. Roj ga sada svakih nekoliko dana lovi i ubija zbog toga što nikada neće vidjeti kako mu djeca odrastaju i kako svaki dan preživljava istu stvar iznova. Za neke bi ovo bio spas od smrti, od nekoga bjeg od stvarnosti, ali za osobu koja ima mnogo da izgubi u stvarnosti i želju da živi predstavlja pakao.

Zašto je meni Roj bitan? Roj na kraju filma bude zaboravljen. Najl i Sara se na kraji izvuku iz kruga i žive normalno, ali Roj nije to uradio sa njima. Da li je i on izvučen zajedno sa njima ili je ostao preživlajvati ovaj pakao zauvijek nikada nećemo saznati. Pored toga nikada nećemo saznati zašto se ovo sve uopšte desili i zašto je Najl uopšte preživljavao ovaj krug. U Groundhog Day objašnjenje je i nekako vidljivo na način da je to Fil (Bill Murray) lik zaslužio i da će izaći onoga trenutka kada postane bolja osoba prema drugima i sebi. Ovdje toga nemamo.

I can’t keep waking up in here. Everything that we are doing is meaningless.Sarah

Film je lako propustljiv; osim u mom slučaju razlog gledanja je bio glumac Endi Samberg kojeg poznajem kroz rad na SNL-u, kao glumca u Brooklyn NineNine i ništa više mi nije trebalo da ga pogledam. Zašto film idalje ima ocjenu na IMDb 7,5 nije objašnjeno.


TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.