Nakon prvog dokumentarnog filma na ovu temu, Earthlings, pogledao sam još jedan koji gleda prave uslove životinja na farmama u Australiji.

Rating: 4 out of 5.

Svako ko pogleda makar jedan film o uslovi u kojim životinje koje kasnije jedemo u obliku prehrabenih proizvoda, nije ostao čiste savjesti. Osjećate se krivim za sve šta se dešava i treba da se tako osjećate. Čim počnete gledati ovaj film imate osjećaj da se nećete dobro osjećati odmah nakon prvih slika životinja. Ovo je potrebno današnjem svijeti i ljudima koji žive u njima, da malo počnu razmišljati o svojoj hrani koja im je nepoznato došla u mesa kao da nikada to nije bila živa životinja.

The truth is, there’s no humane way to kill someone who wants to live.

Naraciju za ovaj film su radili među ostalima Hoakin Finiks, Sia, Runi Mara. Njihovi glasovi su dodali težini ovog filma koji prikazuje stvari koje nikada niste ni željeli pomisliti da se dešavaju životinja, nehumani uslovi, kršenje pravila i brutalan odnos radnika prema životinjama su samo jedni od osnovnih problema koje ćete vidjeti.

Paid for by consumers that are told their treatment was ethical. Free range, local, organic. That their deaths were humane. That cruelty to animals doesn’t happen here in our country and if it doesn’t, our government, our authorities will find it and stamp it out.

Ovaj dokumentarni film je koristio dronove, skrivene kamere i ljude koji su riskirali svoju sigurnost da bi ušli u farme i snimili ove kadorve. Oni su ti koji se bore za prava životinja i žele da čitav svijet vidi ono šta su oni otkrili. Prethodni film koji sam gledao na ovu temu je mi Earthlings iz 2005. godine na istu temu na teritoriji SAD-a.

Čitav film možete pogledati na Jutjubu ispod.

FILM:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.