Kada se spomeni vatrogaski i još u seriji misli se na neke mačo menove koje ne rade ništa, ali ova serija će dati odličnu priču o ljudima koji se bave ovim poslom.

Rating: 4 out of 5.

Da, naravno na početku je taj zgodno muškarac koji zavodi žene dok spašava ljude, ali odmah nakon toga serija počinje biti dublja i znimljivija po priči. Njihovi životi nam se otvaraju i vidimo sve strane njihovih života.

What’s your emergency?

Svaka epizoda je novi slučaj, ali ne samo jedan oko koga se epizoda okreće, već se desi nekoliko slučajeva koje oni rješavaju i time stvaraju dinamiku epizode i povećavaju vašu pažnju. Na sve to zanimljivo je da je dosta slučajeva bazirano po istinitim pozivima. Tako je mene šokirala epizoda kada je jedan bračni par držao svoju djecu u lancima u podrumu. Što se stvarno desilo u Kaliforniji prije nekoliko godina. Stravični su prizori koje ta ekipa vatrogasaca preživljava, od običnih saobraćajnih nesreća, ubistava, nasilja u porodici, pokušaja samoubistva, požara. Tek tada osjetite da negdje vatrogasci rade više od gašenja požara. Traume i probleme koje same te osobe dožive na svojoj koži, posljedice na njihovo psihičko stanje su odglumili odlično. Uz sve to pratimo sve njihove živote u stanici i privatno, što nam daje potpunu sliku njihovih života.

Svaka uloga ima svoju traumatičnu prošlos u životu, kapetan stanice Bobi Naš (Peter Krause) se bori sa gubitkom porodice u požaru koji nije mogao spriječiti jer je te noći bio pijan i to ga moči čitavu seriju. Atina Grant (Angela Bassett) policijski službenik je jedna strana koja prikazuje težak privatni život nakon što njen muž prizna da je homoseksualac nakon dugog braka u kome imaju dvoje djece. Operateri u seriji koji se javljaju prvi ljudima na poziv pate od depresije zbog toga što moraju nekada slušati kako neko umire na drugoj strani slušalice, a oni ne mogu ništa uraditi više. Buk (Oliver Stark) je mladi vatrogasac kojeg sam spomenuo na početku, njegov život u stanici postaje sve teži, jer je već nakon prvih slučajeva njegova svijest se mijenja u potpunosi, na svojoj koži osjeća krivicu smrti mlade osobe kojoj nije mogao pomoći. Ostatak stanice takođe ima osobe koje imaju svoju priču i kako druga sezona počne dobijamo nove glumce koji doprinose kvalitetu čitave serije.

Serija za sada ima tri sezone i ukuno 47 epizoda u trajanju po 40 minuta. Da ovakvih serija ima dosta, možda i previše, ali ova daje fantastičnu priču i dramu koju dugo nisam vidio. Ove godine je izašla i spin-off serija 9-1-1: Lone Star čija je radnja smještena u Teksasu. Ov

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.