Jedan od boljih animeja koji možete pogledati u skorije vrijeme. Svijet u kome postoje mnogo čudovišta koje ljudi ubijaju da bi se zaštitili. Zato avanturisti rade prljavi posao umjesto drugih i za to su plaćeni. Ali od svih njih postoji jedan koji radi samo jedno, ubija gobline, on je Goblin Slejer.

Rating: 4 out of 5.

Anime ima samo 12 epizoda koje su pune akcije, misterija i uznemirujućih scena koje nećete vidjeti u drugim serijama. Svaka epizoda je novi lov za njega, a i sami ne znamo ko je on tačno, polako saznajemo za njegovu prošlost, ali više o samim osobama koje ga okružuju i svijetu u kojem oni žive.

Goblin Slejer je precizan i tačan lik, jako obazriva osoba. Svaki njegov potez je unaprijed proračunat, njegova tehnika je skoro pa savršena. Njegova jedina misija, ubiti sve gobline. Druga misle da je lud zato što ne lovi druga čudovišta, jer bi mogao mnogo više zaraditi. Ali njegova odlučnost u toj misiji je jedino šta ga drži u životu.

Kada gledate ovako kratak anime koji će vjerovatno imati drugu sezonu, znate da ćete na kraju željeti još. Za svaki slučaj, pazite prije nego gledate, anime je pun brutalnih scena koje vas mogu uznemiri.

Spoilers Alert!

Sve vrijeme pratimo našeg protagonistu koji živi u maloj kući sa svojom prijateljicom i njenim ocem. Njegova prošlost ga je natjerala da ispuni jednu misiju zbog koje živi, ubiti sve gobline. Kao djete je doživio da njegovo selo bude napadnuto od strane goblina koji su ubili sve pred njih i silovali njegovu sestru zbog razmonožavanja. Da goblinu moraju imati ljudsku ženu da bi mogli napraviti više goblina, oprilično teške scene.

Na putu u jednom tunelu spašava život jednoj djevojci kojoj su goblini ubili čitav tim. Ona da bi prevazišla svoje strahove postaje dio njegovog tima, iako on to nije želio. Njih dvoje putuju po zemlji i ubijaju gobline sve dok se veće sile ne umješaju u njihov život i postane dio većeg tima sa vilenjakinjom, patuljkom i nekom vrstom aligatora. Zajedno će proći avanture koje rijetko ko može preživjeti da ispriča.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.