Svi smo upozanti na neki način sa lošim školovanjem, HBO donosi istinitu priču o najvećoj pronevjeri novca javnih škola u istoriji Amerike.

Rating: 4 out of 5.

Ovaj film je fantastično predstavio osobe koje su upletene u ovaj događaj. Sa fantastičnim glumcima koji su uloge živjeli u ovome filmu. Hju Džekmen kao Frenk Tasone je bio puni pogodak, njegovo ponašanje u filmu je bio oduševljavajuće. Kao jedna priča objasnio je sve šta se treba znati o njihovim životima i dolasku do tog skandala.

Priča se dešava u gradu Roslin u saveznoj državi Njujork, gdje upravnik škola Frenk, koju vodi škole biva umješan u najveću pronevjeru novca koju smo do sada ikada vidjeli. Njegov život kao upravnik bio je savršen, u društvu je bio ikona odlično i dobrog čovjeka koji želi najbolje za svoje studente. Njegova škola među brojnim aktivnostima za studente ima i novinarski ured u kome jedna studentica Rejčel (Geraldine Viswanathan) piše priču o preskupoj izgradnji objekta u njenoj školi i o vjerovatnim prevarama, ali biva odbijena od uredništva. Ona sada samostalno pokušava da otkrije sve, kao prava novinarka.

My problem? My problem is you. It’s the people who trot their poor children out like race horses at Belmont; who derive some perverse joy out of treating us like low-level service reps. Do you remember the teachers who sat with you, who held you by the hand, who taught you to add and subtract, or showed you Gatsby and Salinger, for the first time? Mockingbird even? Do their names escape you? Are their faces a blur? You might forget, but we don’t. We never forget. Ever. – Frank Tassone

Priča dobija pravi zaplet kada Frenkova zamjenica Pam (Allison Janney) bude otkrivena za malverizaciju 250 hiljada dolara, tako što je pisala čekove preko školskog fonda da pokrije svoje dugove. Da bi zaštitio školu Frenk je optužuje da bi zaštitio ostale članove upravnog odbora i sebe.

Pravi vrhunca je otvaranje svih knjiga i istine koje će ih dovesti do propasta. Niko nije vjerovao šta se desilo u toj školi, ali istina je pobijedila sve one koji su pokušali da je zaustave Film je prikazao živote, događaje i kraj ove priče na najbolji način. Svi koji zainteresovani za ovakve teme trebaju povremeno pogledati film kao što je ovaj.

Film je baziran na osnovu istinite priče objavljene u članku New York Magazin pod nazivom The Bad Superintenent iz 2004. godine.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.