Kao i uvijek Mark Rufalo je jedan od najboljih glumaca kada su u pitanju drame. Njegov glas i sama pojava, kao i gluma je dovoljna da napravi težinu u scenama. Ovo je nova mini-serija HBO produkcije koja će vas dovesti do suza.

Rating: 4 out of 5.

Za ovu seriju sam zaboravio da će izaći, ali nakon ponovnog gledanja trejlera znao sam da je moram pogledati, a moraćete i vi! Rufalo je već poznat u svijetu filma po dramama kao što su Spotlight, Foxcather, The Kids Are All Right, Dark Waters, Zodiac, Begin Again, ali i nekima je poznat i po ulozi Hulka u Marvelovom univerzumu. Ovo je možda do sada najteža uloga u karijeri ovoga glumca i čekam ostale epizode da vidim da li će opravdati moje mišljenje o njemu.

Serija prati živote dvojce braće blizanaca Dominika koji pokušava pomoći svome bratu Tomasu, paranoičnom šizofreničaru, da izađe iz psihijatrijske bolnice, nakon što su ga tamo institucionalizovali zbog jednog incidenta. Rufalo glumi obadvojcu braća, što je nevjerovatno vidjeti da jedan glumac glumi dvije totalno raličite uloge i da ih obadvije odlično uradi.

Serija je bazirana po istoimenoj noveli Volija Lamba iz 1998. godine.

Režiser ove serije je Derek Kianfrans koji nam je donio drame Blue Valentine i The Place Beyond the Pines, koje preoručujem da pogledate, definitivno savršeni filmovi.

Muzika u seriji je toliko prilagođena priči da je to savršeno, sa pravim scenama u kombinaciji, je sigurno da će te saosjećati sa Dominikom. Od prve scene vidimo težak život Tomasa koji sebi odsječe ruku, tek na kraju prve epizode saznajemo da je to uradio tri godine nakon smrti njhove majke. Toliko je dubaka i pažljiva sa detaljima, osobama i pričom, muzikom, nevjerovatno da je sve odlično preneseno nama gledaocima. Serija je teška za gledati, previše je emocija koje može probuditi kod nekoga, možda je i čak loše što je izašla u vrijeme ove epidemije, jer ljudi i baš nisu raspoloženi da gledaju još jednu tešku priču.

Nakon premijere serije 10. maja do sada smo dobili dvije epizode i ova serija je postala defintivno najbolja u ovoj godinu koju sam gledao u žanru drame. Serija je predviđena da ima šest epizoda sa premijerom finalne epizode 14. juna.

TREJLER:

One thought on “I Know This Much is True (2020): Mark Rufalo u najtežoj ulozi u karijeri

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.