Nakon odličnih serija, See i The Morning Show, došla nam je nova mini-serija sa Apple TV+, Defending Jacob. Dramatična priča o životu jednog advokata kada njegovog sina optuže za ubistvo.

Rating: 4 out of 5.

Od samog početka ubačeni smo u situaciju ubistva jednog dječaka, svi su u panici, ali jednom dječaku će se život okrenuti naopačke zbog komentara na tviteru koji su pisali njegovi školski prijatelji. Džejkob (Jaeden Martell) je povučeni dječak čiji će se otac Endi (Chris Evans) mora sukobiti sa najtežim slučajem u svojoj karijeri kao advokat, jer neće moći braniti svoga sina. Sve će brzo promijenilo kada njegovog sina osumnjiče za ubistvo, odbvačeni su od zajednice i postoje mnoge misterije koje tek trebaju da se riješe i brojna djeca koja su potencijalni svjedoci u ovome lučaju. Ovo malo podsjeća na treću sezonu 13 Reasons Why, ali sa različitim segmentima i ovo postaje dosta veća misterija ko je u pravu oko čega. Do sada je izašlo šest epizoda sa premijerom 7. epizode 22. maja i finala 29. maja. 2020. godine.

At some point as adults we cease to be our parents’ children and we become our children’s parents instead. ― William Landay

Serija je mračna, boje su tamne i tako nam ne daje nadu u bilo kojoj sceni. Svakom epizodom otkrivamo novi detalj oko ubistva, istoriju porodice, grada i ljudi koji žive u njemu. Svemu ovome se dodaje odlična gluma Kris Evansa kojeg volimo iz uloge Kapetana Amerike, dok Džejdena znamo iz filma It (2017).

Uvodna špica nam daje uvid kao da gledamo seriju Dark, mračnu misteriju koja ima više zapleta od bio koje serije. Serija je adaptacija novele iz 2012. godine sa istim imenom od autora Vilijama Lendija.

Oglasi

Spoilers Alert!

Nakon što su pronašli tijelo dječaka Bena u šumi, otvara se slučaj o njegovom ubistvu sa glavnim advokatom Endijem, ocem Džejkoba. Ali nakon optužbi protiv njegovog sina on biva skinut sa slučaja. Sada kada je samo otac i ne zna kako odbraniti sina pred očima javnosti. Ostaje mu samo da svoje znanje advokata primjeni i kao obična osoba, počinje istraživati i ispitivati ljude po gradu. Svaka nova priča sa nekom osobom otkriva nove detalje, ali i probleme za Džejkoba, kao što je posjedovanje noža kojim je možda počinjeno ubistvo.

The interior of a teenager’s mind is an endless war between Stupid and Clever. ― William Landay

Dosta vremena je posvećeno načinu na koje porodica pokušava očistiti ime svoga sina. Tako posjećuju i pshijiatra nakon saznanja da je Ednijev otac, koga glumi J.K. Simons, zloglasni ubica koji je trenutno u zatvoru doživotno. Nakon što se to sazna u javnosti svi ga optužuju, pod činjenicom da je u njegovim genima krv ubica. Naravno postoji jedan osumnjičeni dječak koga je seksulano maltretirao jedan osuđeni pedofil, koji je sada na slobodi i u očima Endija vjerovatno i ubica.

Nadam se da će finalne epizode donijeti veliko otkriće i srećan kraj za čitavu porodicu. Do tada pokušajte razmisliti o tome šta biste vi uradili u ovoj situaciji.

Kreator: Mark Bomback
Glumi:Chris Evans, Michelle Dockery, Jaeden Martell
Žanr: Kriminal, Drama, Misterija
IMDb: 8,0 – 27.000 glasova

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

One thought on “Defending Jacob (2020): Najbolji advokat ne može braniti svoga sina

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.