Nakon upješna prva dva dijela domunetarnih filmova Težine lanaca, dolazi nam višegodišnje isčekivani treći dio. Malagurski ovdje kao i prošla dva dijela pokušava javnosti pokazati probleme koji nisu nastali danas, već su planirani decenijama unaprijed.

Rating: 4.5 out of 5.

Treći dio serijala filmova Težina lanaca pokazuje nam onu stranu problema na našoj planeti i u Srbiji koji se već decenijama karakteriše kao nebitan. Globalne promjene, ali to je samo jedna od stvari o kojem je pričano, za mene trenutno najzanimljivija.

Vidjećete i čuti sve što danas prosječna osoba mora znati od malena. Moramo naučiti da čuvamo našu priprodu i tako ćemo čuvati i sebe.

Ovo nije radioaktivno! Ovo je samo malo radioaktivno. Nele Karajlić (Nadrealisti)

Na početku upoznajemo se malo sa istorijimo posljedica od radijacije, kako je atomska bomba napravila mnogo šteta ne samo u Hirošimi i Nagasakiju, već i na teritoriji SAD gdje su vršili tesrtiranja na okolini i čak ljudima. Nećemo zaboraviti i nesreću u Černobilju koja je odnije desetine hiljada života, a posljedice se vidi i danas.

Saznaćemo o siromašenom uranijumu kojeg se ne možete drugačije riješiti osim skladištenjem koje je skup metod, ali i lakim načinom, a to je bacanje tog otpada na druge zemlje putem bombardovanja.

Čućete priču o genetski modifikovanoj hrani i kako to utiče na nas, našu ishranu i privredu. Saznaćete o prirodnim izvorima vode u Srbiji koji su sada ugroženi zbog gradnje mini-hidroelektrana na njima i time ih uništavaju. Što za posljedicu ima iseljavanje ljudi koji su zavisili od tih voda.

Da, pobuna je morala negde početi. I počela je.Boris Malagurski

Vidjećemo o postupcima vlasti, političara i njihovoj politici tokom kriza; istoriju i budućnost naših života, ako nešto ne preduzmemo da spasimo našu zemlju.

FILM:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.