Konačno nam je došla četvrta sezona jedne od najuspješnijih serija sa Netfliksa. Španska serija u stilu hajst filmova, koja je osvojila mnoge i razočarala rijetke.

Rating: 4.5 out of 5.

Da ne bih previše pisao ova tekst je posvećen isključivo četvrtoj sezoni, što znači za one koji nisu pogledali prethodne tri sezone, možda ćete čuti spojlere.

Jedna od serija koja je došla sa Netfliksa i odnijela srca miliona i stvorila nam osjećaj revolucije i solidarnosti. Vratila pjesmu Bella Ciaoponovo u popularnost, mnogima probudila želju da smo mi ti koji plačkamo i pričamo španski kao da nam je maternji jezik. Sada u četvrtoj jako isčekivanoj sezoni donosi nastavak pljačke. Ove sezone dolaze dodatne priče o prošlosti naših likova, sa više drame nego što smo navikli. Svaki lik postaje emotivno vezan za druge likove, postali su više od poznanika i prijatelja, oni su postali jedna porodica.

To je možda i jedan od razloga njihove nesloge i problema koji se dešavaju kroz sezonu, previše su vezani jedni za druge i rizikuju živote za njih. Ali put nije lak. Ova sezona donosi mnoge zaplete i prepreke za naše junake i sa vana i iznutra.

Da li će uspjeti prevazići probleme, nadmutriti policiju, i ukrasti zlato? Nažalost za to ćemo morati čekati petu sezonu. Da! La Casa de Papel će imati petu i finalnu sezonu!

Profesor ove sezone će imati dosta na umu s obzirom na kraj treće sezone kada čujemo Lisabon upucanu. Naša ekipa u banci će morati jedno vrijeme sama koordinisati sebe, dok Profesor ne pobjegne iz policije koja mu je za petama. Za to vrijeme posvećujemo dosta vremena na emotivne veze naših junaka u banci. Tu mislim na Tokijo i Rio, Stokholm i Denver koji postaju glavna priča pored čitavog problema sa policijom.

FInale sezone nas ostavlja sa jakim osjećajem samopouzdanja da će naši junaci uspjeti pobjeći, ali nas ostavlja slomljenog srca, u strahu i panici.

Pitanje koji sve žele znati! Da li je neko konačno ubio Artura?

Da bih odogovorio ovo pitanje moramo doći do samog kraja sezone kada je jako malo falilo da ga ubiju, nakon što su saznali da je silovao jednu od žena koje su taoci. Čekao sam taj trenutak kada će ga neko hladnokrvo ubit iza to, ali Arturo dobija još jednu sezonu da živi.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.