Očekivate od trejlera ovoga film da vidite akciju, ubijanje, ali dobijete dosta više od toga. Fantastični kadrovi, priča ima smisla i za to ima razlog, scenario je napisao Džo Ruso, jedan od osoba koji nam je donio Avendžerse.

Rating: 3.5 out of 5.

Scene su urađene fantastično, kamera leti na razne strane, ali prati osobu. Boje filma su oduševljujuće, prostor snimanja je iskorišćen maksimalno. Radnja je u Bangladeškim uskim uličicama grada Daka.

Odličan izbog glumca Krisa Hemsvorta (Tajler Rejk), poznatog nama kao Thor iz MCU-a, uklapa se u odličnu ulogu plaćenika. Netlfiks nas uvijek iznenadi sa ovakvim filmovima, koje ćemo uživati gledati, ali bezo zaboraviti.

Scene su snimljene brzim pokretima, tako da nam daju dinamičnost, pojačavaju akciju i dozvoljavaju glavnom liku da pobije sve živo, a da na njemu ne ostane jedan ožiljak. Film je jedna klasična priča o čovjeku sa teškom prošloću koji ima zadatak da spasi dječaka iz šaka kriminalaca.

You drown not by falling into the river, but by staying s ubmerged in it.

U jednom trenutku kamera ne prestaje pratiti likove, tako da nam daje iluziju kao da je snimljeno iz jednog pokušaja. Što dodatno pojačava kvalitet filma, ali ovu tehniku smo već vidjeli kroz mnogobrojne filmove, samo danas ima na većem značaju kada je u pitanju sama filmska industrija.

Danas imamo dosta ovakvih priča o herojstvu, ali ova se ističe po svojoj ljepoti kadrova koje izvlaže film iz posječnog filma ovakvog žanra. Na IMDb im ocjenu 6,8/10.

Spoilers Alert!

Tajler je plaćenik koji prihvata zadatak spašavanja kidnapovanog dječaka Ovija, koji može promjeniti kriminal u monopol jednog lorda. Nismo puno upućeni u čitavu priču ili prošlost kriminalaca, ali znamo njihovu sadašnjost i okrutnost. Kao bacanje djece sa krova, sječenje njihovih prstiju i ko zna šta još.

Tajler ima tešku prošlost, njegov sin je umro prije nekoliko godina od limfome. Prije toga Tajler je napustio svoju porodicu i otišao u rat samo da ne bi morao gledati kako mu se sin pati. Ali sada ga to progoni i ne može smiriti svoju grižu savjest. Zato kada se nađe u situaciji da napusti Ovija i spasi sebe, vidi svoga sina kojeg je napustio. Ovi je bespomoćan dječak, koji ne zna šta mu se dešava, ne može sebi pomoću. Tada ne pristaje napustiti dječaka i radi sve u njegovoj snazi da ga sačuva, Tajler postaje njegov spasioc.

That kid is a walking corpse.

Kroz film biva izdat čak i od prijatelja, koje mora ubiti ili im pobjeći, sve se svodi na mnogo mrtvih negativaca. A posljednjih 20 minuta dobijamo scenu punu pucnjave i veliko krvoproliće na jednom mostu. Na kome Tajler pogine kao posljedna nada Ovijevom spasu.

Posljedna minuta filma vidi Ovija koji je savladao svoj strah, pobjedio kukavičluk i vidimo Tajlera u njemu.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.