Mnogi su pokušali napraviti serije i filmove koji nas zbune do ludila i taman kada mislimo da smo našto shvatili ispostavi se da nismo u pravu. Dark je upravo ta serija, puna zapleta, misterija i plot-tvistova.

Rating: 4.5 out of 5.

Serija prepuna sitnih detalja koje ćete propustiti ili tek kasnije primijetiti da su vam bili ispred vaših očiji od početka, natjeraće vas da je bindžujete. Kao što je mene natjerala. Dugo nisam htio da pogledam ovu seriji samo zbog toga što je na njemačkom jeziku, nekako je previše grub za slušati ili jednostavno nisam navikao čitati prevode filmova. Ali samo nakon jedne epizode nisam mogao prestati gledati dok nisam sagledao obadvije sezone. I sada želim još.

 There was this sadness in his eyes. The kind you sometimes see in those who want to die, but life won’t let them.

Ovaj tekst neće imati spojlere, jer jednostavno ne smijete propustiti ovu seriju na Netfliksu.

Serija ima dvije sezone i čekamo treću koja bi trebala biti finalna kako je Netfliks najavio. Finalna sezona je najavljena za 27. juni 2020. što znači da nemate puno vremena da stignete pogledati prve dvije sezone.

Zašto baš Njemačka?

Ovo je prva serija koju je Netfliks napravio u Njemačkoj i nimalo nisu pogriješili što su je napravili. Danas je Dark jedna od najboljih serija 21. vijeka.

There is no such thing as magic, just illusion. Things only change when we change them. But you have to do it skillfully, in secret. Then it seems like magic.

Serija prati više priča kroz različite periode, ali na kraju sve su priče povezane i niko nije slučajno tu. Tako da pitanje nije gdje, već kada?

Muzika seriju podiže na drugi nivo, jeza i napetost vas drži budnim i nikada ne dočekate to finale, već kraj epizode i tako ponovo.

Srija je nešto novo sa dosta onoga što na fali u dosadašnjim serijama i filmovima, a to je originalnost sa jedne strane, a sa druge smisao priče kao cjeline.

TREJLER:

One thought on “Dark (2017-2020): Mind-bending serija

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.